- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Norwegian venter på den rette ‘timing’

Norwegian er endnu ikke klar med de oversøiske rutelanceringer, der skulle have været præsenteret den 26. marts. Selskabet brugte Germanwings-tragedien som årsag til udsættelsen, og den forklaring synes at være langtidsholdbar hos Norwegian.

Norwegian var klar til torsdag den 26. marts før påske at annoncere nye langdistanceruter fra København, Oslo og Stockholm. Der blev teaset voldsomt på Facebook og udlovet fribilletter til de brugere, der kunne gætte de kommende destinationer,

Trods forkert billedvalg på Facebook, blev det efterhånden indsnævret til, at Las Vegas (Nevada, US) og San Juan (Puerto Rico) var de to nye destinationer fra Københavns Lufthavn.

Men Germanwings-hændelsen kom i vejen, så det ikke var muligt at foretage den forventede lancering.

“I respekt for vores kollegaer i Germanwings og de, som er ramt af den tragiske flyulykke, har vi valgt at udsættes vores planlagte rutelanceringer til efter påske,“ skrev Norwegian den 25. marts på Facebook.

Det affødte mange sympatitilkendegivelser, hvor ordene “respekt“ og “god stil“ var fremherskende. Hvorvidt disse ord stadig kan anvendes skal være usagt. I dag skriver vi den 17. april, og Norwegian har endnu ikke offentliggjort de nye ruter, og der har i mellemtiden været behørig hensyntagen til Germanwings.

Den rette timing
Hos Norwegian er man ikke meget for at gå i detaljer omkring sagen.

“På et tidspunkt er vi klar til at melde noget ud, når timingen er rigtig,“ siger Norwegians danske pressechef Daniel Kirchhoff til CHECK-IN.dk.

Det er dog ikke muligt at få uddybet, hvad den rigtige timing er for Norwegian, og om det overhovedet har noget at gøre med respekt i forhold til Germanwings-tragedien.

Flere uafhængige kilder hævder, at Norwegians tøven angiveligt kan have noget at gøre med manglende operative tilladelser.

Da SAS for nylig lancerede den nye ruten fra Stockholm til Hong Kong, måtte man midlertidigt stoppe salget i et par uger, da ikke alle tillaldelser var faldet på plads. Det samme var tilfældet med den nye rute fra København til Ankara, der måtte udsættes i to måneder på grund af manglende tilladelser fra de tyrkiske myndigheder.

Norwegian har ikke ønsket specifikt at kommentere, hvorvidt man mangler tilladelser til nogle af de nye ruter.