- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Nye og større faciliteter i London Stansted

London-lufthavnen Stansted har tilføjet 40 procent flere siddepladser i afgangsterminalen og går snart i gang med byggeriet af helt ny ankomstterminal.

Danske passagerer, der benytter London Stansted-lufthavnen, får fremover nemmere ved at finde en siddeplads til at fordrive ventetiden i. London Stansted har netop tilføjet tre nye siddeområder i afgangsterminalen, som dermed har over 1.000 siddepladser – eller 40 procent flere siddepladser end hidtil.

Udbygning og modernisering for over fem milliarder kroner
Udvidelsen med flere siddepladser er et led i en omfattende modernisering og udbygning af den tredjestørste lufthavn i London-området – et projekt til i alt 600 millioner britiske pund (svarende til cirka 5,1 milliarder kroner).

Lavprisselskabet Ryanair har hovedbase i London Stansted og flyver herfra til blandt andet København, Billund, Aalborg og Aarhus. SAS vil fra den 8. april flyve fra København til London Stansted fem gange om ugen (og i juli og august dagligt) på en ny helårsrute.

De nye siddeområder i London Stansted-lufthavnen omfatter et område dedikeret til familier med små børn og et nyt stilleområde. Det nye stilleområde findes på nederste etage, hvor der hverken er butikker eller gennemgangsområder for passagerer. Der er også kommet 436 nye opladestationer med USB- and USC-stik i forbindelse med de nye siddepladser i afgangsterminalen.

Ny ankomstterminal næste år
I begyndelsen af januar løftede London Stansted sløret for en helt ny ankomstterminal, som man begynder at bygge i løbet af foråret. Den nye terminal på 39.000 kvadratmeter skal være færdig i løbet af efteråret 2020 og vil omfatte en ny og større bagagehal, større områder til paskontrol, nye butikker og bedre forbindelser til videre transport fra lufthavnen.

Prisen for den nye ankomstterminal bliver 150 millioner britiske pund (svarende til cirka 1,3 milliarder kroner). Når terminalen står færdig næste år, vil London Stansted være den eneste større lufthavn i Storbritannien, som opererer med separate ankomst- og afgangsterminaler.

 

Relaterede artikler:

SAS vender tilbage til London-lavprislufthavn

British Airways åbner i London-Stansted

Ryanair debuterer med MAX 8 midt i maj