- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Nye VIP-faciliteter i Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda Lufthavn har taget helt nye VIP-faciliteter i brug i Terminal 2. De er dobbelt så store, som de hidtidige VIP-lokaler.

For de fleste passagerer forbliver det en drøm – hvis de da overhovedet kender til den særlige service. Men hvert år benytter tusindvis af rejsende VIP-services i de store skandinaviske lufthavne, og nu kan kongelige, kendisser og andre VIP-kunder i Stockholm Arlanda Lufthavn boltre sig i nye og dobbelt så store omgivelser.

Stockholm Arlandas Airport VIP-Services har netop taget nye lokaler i brug i lufthavnens Terminal 2, mens VIP-servicen tidligere holdt til i Terminal 5. De nye lokaler er med et areal på 2.000 kvadratmeter dobbelt så store som de tidligere VIP-faciliteter i Arlanda-lufthavnen.

Fra kongelige og berømtheder til nygifte par
Alle passagerer har i princippet mulighed for at benytte de nye lokaler og få en særlig oplevelse i lufthavn – hvis de vel at mærke kan og vil betale for det.

“Vi er glade for nu at kunne tilbyde flere muligheder for at bestille en VIP-oplevelse for at få den bedste start på turen. Alt fra kongelige, berømtheder, virksomhedsledere og andre rejsende, der ønsker at rejse uforstyrret, og med en lille guldkant til brudepar, der gifter sig og begynder deres bryllupsrejse her,” siger Peder Grunditz, lufthavnsdirektør i Stockholm Arlanda Lufthavn.

De nye VIP-lokaler er tegnet af arkitektfirmaet Tengbom, som har skabt et design, der er forbundet med det nordiske landskab.

“Med inspiration fra det svenske landskab og den svenske kultur har vi ønsket at skabe en mindeværdig oplevelse for den besøgende. Her mødes man med rumlige kvaliteter, som ofte er forbindes med afslapning, refleksion og åndelige oplevelser,” siger Mark Humphreys, som er arkitekten bag og kontorchef hos Tengbom.

Separat sikkerhedskontrol og kørsel direkte til flyet
VIP-servicen omfatter ved afrejse blandt andet, at man bliver mødt af en VIP-koordinator ved en særlig indgang i lufthavnen, hvor man kan køre helt frem til døren. VIP-koordinatoren tager sig bagage og check-in, og VIP-kunden har adgang til en separat sikkerhedskontrol i VIP-området.

I VIP-loungen er der fri adgang til blandt andet champagne, snacks og frugt, og det er muligt at bestille yderligere forplejning. Når det er tid til afgang, bliver VIP-kunden kørt i bil direkte til flyet.

Ved ankomst indebærer servicen blandt andet, at man bliver mødt direkte ved gaten eller flyet, og mens kunden kan slappe af i VIP-rummet, ordner koordinatoren eventuelle pas- og toldformaliteter, mens bagagen transporteres direkte til VIP-loungen.

Stockholm Arlanda Lufthavn vil frem til 2025 investere for 15 milliarder svenske kroner i nye faciliteter for at gøre lufthavnen klar til fremtidens rejsende, og de nye VIP-faciliteter er en del af denne investeringsplan.

Relaterede artikler:

Nu er Arlanda klar til A380

Rekordår i Stockholm Arlanda

Arlanda’s USA-kontrol forsinket