- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Nyt asiatisk Star Alliance-medlem på vej

Det taiwanesiske luftfartsselskab EVA Air har søgt om optagelse i Star Alliance. Dermed kan Star Alliance styrke tilstedeværelsen i Asien, hvor Asiana, Singapore Airlines og Thai Airways i forvejen fylder godt i landskabet.

Alliance-tilknytningen er af uvurderlig betydning for mange luftfartsselskaber. Igennem de seneste par år har et stigende antal luftfartsselskaber søgt om optagelse i de tre globale alliancer, der bliver mere og mere betydningsfulde.

Således kunne Bloomberg torsdag meddele, at taiwanesiske EVA Airways Corporation har søgt om optagelse i verdens største globale luftfartsalliance, Star Alliance. Dermed bliverfeltet af alliancefrie selskaber endnu engang reduceret.

EVA Air blev etableret i 1989 af det store shipping-selskab Evergreen Group. Selskabet flyver til over 40 internationale destinationer i Asien, Australien, Europa og Nordamerika. Til Europa er der kun passagerflyvning til fire destinationer, henholdsvis Amsterdam, London Heathrow, Paris Charles de Gaulle og Wien.

EVA Air har base i Taiwan Taoyuan International Airport nær hovedstaden Taipei, men har også betydelige aktiviteter i Kaohsiung og Bangkok. Selskabet råder over en flåde af 33 passagerfly, hvoraf hovedparten er af typen Boeing 777-300ER. Grundet tilhørsforholdet til Evergreen Group er EVA Air særligt stærke på cargo-området, hvor der beskæftiges i alt 18 fly.

I forvejen er Star Alliance særdeles godt funderet i Sydøstasien, Fjerne Østen og Stillehavsregionen. Selskaber som Air China, Air New Zealand,All Nippon Airways, Asiana Airlines, Singapore Airlines og Thai Airways danner alliancens solide fundament i regionen. Herudover er Air India også på vej ind i alliancen, der har op imod 1.200 destinationer i mere end 180 lande i sit netværk.

Det er kun SkyTeam der er i stand til at konkurrere med Star Alliance i det asiatiske område. SkyTeam har China Southern Airlines, Korean Air og Vietnam Airlines som medlemmer, mens China Eastern Airlines (og datterselskabet Shanghai Airlines) samt taiwanesiske China Airlines er på vej ind i alliancen.

De to ledende taiwanesiske luftfartsselskaber vil dermed blive placeret i hver af de to store globale alliancer. Der forlyder intet om, hvornår optagelse i Star Alliance vil kunne finde sted.

Foto: Taiwanesiske EVA Air har søgt om optagelse i Star Alliance.