- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Rejsesøgemaskine får tilført ny kapital

Den danske rejsesøgemaskine Momondo har netop fået en større kapitalindsprøjtning, da den Boston-baserede kapitalfond Great Hill Partners har investeret 750 mio. kroner i moderselskabet Momondo Group.

Dermed kan Momondo i Danmark få mulighed for at indfri et særdeles ambitiøst vækstmål om at nå en omsætning på en milliard kroner i 2016. I år ventes omsætningen at lande på 250 mio. kroner, og næste år skal den være fordoblet til 500 mio. kroner.

“Som en virksomhed, der leverer på vores vækstambition om at nå milliarden i 2016 har det fra starten været vigtigt for os at alliere os med en stærk partner, der deler vores vision for et globalt Momondo-brand. Sådan en partner har vi fundet i Great Hill Partners,“ siger Pia Vemmelund, der er administrerende direktør hos Momondo i Danmark.

Hos Momondo handler det i høj grad om vækst, og i de seneste år har selskabet investeret markant i vækst og innovation, da man ønsker at skalere virksomheden til at blive en global aktør. I øjeblikket opererer Momondo i 30 markeder, hvoraf de seneste tæller Canada, Sydafrika og New Zealand.

“Vores investorer har bred erfaring med at vækste e-commerce virksomheder, og den erfaring glæder vi os til at kombinere med vores mission om at skabe bedre transparens inden for den vigtige digitale rejseindustri,“ forklarer direktøren om den nye investering, der øger mulighederne for at realisere målsætning om global vækst.

Fra 10 til 100 medarbejdere
Momondo blev etableret af Thorvald Stigsen tilbage i 2006, som en del af Skygate, der leverer Travel Management-systemer til danske virksomheder. Gennem flere år havde TV2 en ejerandel i den danske rejsesøgemaskine, men i 2011 købt britiske Cheapflights Ltd. samtlige aktier i selskabet og skiftede sidenhen navn til Momondo Group.

I dag har Momondo 100 medarbejdere beskæftiget på selskabets hovedkontor på Amagertorv i Købehavn. Siden 2007 er antallet af ansatte blev tidoblet, hvorfor der nu er samlet 100 ansigter til de månedlige personalemøder i virksomheden.

Momondo er en uafhængig og global søgemaskine, der sammenligner priser på fly og hoteller. Internationale medier som CNN, The New York times og The Daily Telegraph har ved flere lejligheder rost den danske søgemaskine til skyerne.

På det danske marked har Momondo siden etableringen haft Travelmarket.dk som hovedkonkurrent. Til sammenligning har Travelmarket en årlig omsætning på 20 mio. kroner og 20 medarbejdere beskæftiget på hovedkontoret i Vejle.