- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Russisk lufthavn udvides til 80 millioner passagerer

Den største af lufthavnene i Moskva skal være endnu større. Inden 2026 skal lufthavnen kunne håndtere 80 millioner passagerer årligt.

Moskva Sheremetyevo var i 2017 den 11. største lufthavn i Europa. Med over 40 millioner passagerer lå Sheremetyevo foran lufthavne som Paris Orly, Moskva Domodedovo – den anden store Moskva-lufthavn – og Dublin lufthavn.

Blandt de store lufthavne i Europa var Sheremetyevo samtidig den med den største vækst, da man havde over 6,5 millioner flere passagerer end året før, hvilket svarede til en vækst på 18 procent.

Men ambitionerne er endnu større i Moskva Sheremetyevo. Lufthavnen har iværksat et stort, langsigtet udbygningsprogram frem mod 2026, hvor lufthavnen skal være i stand til at håndtere 80 millioner passager om året – altså dobbelt så mange, som rejste gennem lufthavnen sidste år.

“Vores strategi for at øge passagertrafikken involverer både videreudvikling af samarbejdet med eksisterende selskaber og proaktivt arbejde for at øge vores konkurrenceevne med det formål at tiltrække nye flyselskaber,” siger Sheremetyevo-lufthavnens koncernchef, Mikhail Vasilenko, til magasinet Airport Business.

Stor vækst fra Kina
Sidste år lancerede flere nye flyselskaber ruter til Sheremetyevo, heriblandt kinesiske Beijing Capital Airlines og Lucky Air, Flydubai, cypriotiske Cobalt Air og tyrkiske Atlasglobal.

Det kinesiske marked er særligt vigtigt for lufthavnen, som betjenes af otte kinesiske selskaber. De står tilsammen for 19 ruter og 15 flyvninger om dagen fra kinesiske destinationer til Moskva-lufthavnen. Sidste år voksede trafikken til og fra Kina med 16 procent.

”Det kinesiske luftfartsmarked har et stort potentiale. Det er et af de hurtigst voksende markeder og en prioritet for vores videre udvikling,” siger Mikhail Vasilenko.

Første del af udbygningen i Sheremetyevo blev iværksat forud for fodbold-VM i Rusland i sommers, hvor lufthavnen i løbet af en enkelt måned håndterede 33.800 ankomster og afgange med tilsammen 4,7 millioner passagerer.

To nye terminaler
Udvidelsen op til det store rykind af fodboldentusiaster fra hele verden inkluderede en ny Terminal B med kapacitet til 20 millioner passagerer, en ny underjordisk forbindelse mellem terminalerne til både passagerer og bagage samt en ny fragtterminal.

Næste etape i udvidelsen bliver en ny Terminal C, hvor første fase ventes færdig næste år. Hermed vil lufthavnens kapacitet blive udvidet til yderligere 20 millioner passagerer årligt – altså i alt 60 millioner passagerer.

Med den sidste fase af Terminal C, som ventes klar inden 2026, når lufthavnen op på en kapacitet på 80 millioner passagerer om året.

Relaterede artikler:

De 20 største europæiske lufthavne i 2017

Moskva får fjerde kommercielle lufthavn

Qatar køber 25 procent af Moskva-lufthavn