- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Ryanair advarer om risiko for påske-strejker

Lavprisselskabet fastslår, at man hellere aflyser fly i påskeferien en giver efter for pres fra piloterne om højere løn.

Ifølge Ryanairs topchef Michael O’Leary er det ikke uventet, at selskabet bliver stillet over for trusler om strejker fra pilotsammenslutninger på selskabets baser rundt om i Europa i forbindelse med påske-trafikken. Han understreger dog, at man ikke vil bøje sig for kravene, men foretrækker eventuelle fly-aflysninger.

“Jeg forestiller mig, at sådanne vanskeligheder er uundgåelige”, siger han, men understreger, at Ryanair ikke vil bøje sig for trusler af den karakter, skriver TravelMole.

Uenighed rundt om i Europa
Ryanair besluttede sig for første gang nogensinde at anerkende piloternes fagforeninger i december for at undgå strejker i juletrafikken, men flyselskabet er stadig ikke nået til enighed med pilotorganisationerne om løn og arbejdsforhold på baserne rundt om i Europa.

Michael O’Leary siger, at han er usikker på, om den manglende enighed vil føre til strejker, men han forventer, at nogle af pilotorganisationerne vil ’prøve på et eller andet i perioden omkring påske: ”Men vi er indstillet på det og klar til at imødegå det”.

I januar meddelte Ryanair, at man var nået til enighed om en ny lønaftale med piloterne på alle selskabets 15 baser i Storbritannien, men at piloter baseret i nogle andre lande stadig ikke har kunnet enes med flyselskabet, fordi de fastholder, at betingelserne hos Ryanair ikke er lige så favorable som hos andre lavprisselskaber, for eksempel easyJet og Norwegian.

Relaterede artikler:

Ryanair-overenskomst kan tage op til et år

Ryanair indgår aftale med fagforening

Italienske fagforeninger vil strejke mod Ryanair