- CHECK-IN.DK - https://check-in.dk -

Ryanair flytter sit hovedsæde

I løbet af året flytter Ryanair væk fra lufthavnen i Dublin. Det irske lavprisflyselskab har købt et kontorkompleks på næsten 10.000 m2 i Airside Business Park, der ligger i Swords nær lufthavnen.

Omkring 400 medarbejdere på Ryanairs hovedkvarter i Dublin Airport kan godt forberede sig på forandringer i løbet af 2013. Det irske lavprisflyselskab vil nemlig flytte hovedkontoret væk fra lufthavnen til kontorkomplekset Airside Business Park i Swords, der ligger omkring 11 kilometer nord for Dublins bymidte.

Det er dog ikke længere væk fra lufthavnen end godt fire kilometer eller otte minutter i bil, at Ryanair fremover vil have sit residens.

I første omgang har Ryanair købt sig til et areal på næsten 10.000 m2, men selskabet forventer at udleje op imod halvdelen til andre selskaber, der ønsker at have domicil tæt på Dublin Airport. Herudover er det kun landpersonale indenfor salg, markedsføring, kundeservice, økonomi, IT samt juridisk afdeling, der flytter med. Ryanair vil således fortsat have lokaler i lufthavnen til piloter og kabinepersonale.

“Det er en betydelig investering af Ryanair, som giver os plads og faciliteter til at videreudvikle vores Dublin-organisation, til langt lavere omkostninger end de høje huslejer i Dublin Airport,,“ fortællker kommunikationschef Robin Kiely.

Plads til ekspansion
Kommunikationschefen understreger, at der vil være betydelige fordele ved at samle alle medarbejdere under ét tag. Og i bedste Ryanair-stil undlader han ikke at gøre opmærksom på den jobskabende effekt og et “velkomment økonomisk opsving“, at Ryanairs flytning vil have for Swords-området.

Ifølge Irishtimes.com har Ryanair betalt 10 mio. euro, eller godt 75 mio. danske kroner for kontorfaciliteterne, hvor man som naboer får internationale koncerner som Kelloggs, Ingersoll Rand, AIBog Fujitsu.

Med de nye kontorfaciliteter til rådighed har Ryanair sikret sig god plads, hvis det skulle lykkedes på et tidspunkt at få myndighedernes tilladelse til at overtage Aer Lingus, som Ryanair ejer knapt 30 procent af. Siden 2006 har Ryanair gjort gentagne forsøg på at overtage den irske stats ejerandel på 25,4 procent i det konkurrerende irskeflyselskab.