- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Ryanair udvider med 5 ruter i Billund Lufthavn

Det irske lavprisflyselskab Ryanair indleder i slutningen af marts måned 2012 en storsatsning i Billund Lufthavn. Der stationeres 2 basefly i lufthavnen og etableres 5 nye ruter.

På et velbesøgt pressemøde i Billund Lufthavn kunne Ryanairs topchef Michael O´Leary i dag løfte sløret for det irske lavprisflyselskabs kommende satsning i den internationale vestdanske lufthavn.

Ryanair har hidtil fløjet til Billund fra en række af selskabets 47 baser rundt omkring i Europa. Men nu får Billund Lufthavn status som ny base hos Ryanair. Det betyder, at Ryanair fra 22. marts 2012 vil stationere 2 fly med besætninger i Billund Lufthavn.

Dermed får Ryanair mulighed for at udvide antallet af ruter fra de nuværende 14 sommerruter til i alt 19 ruter.Det giver rejselystne jyder mulighed for fremover at flyve med det irske lavprisflyselskab til destinationer som Korfu i Grækenland, Zadar i Kroatien, Krakow i Polen, Venedig i Italien og Carcassonne i Frankrig.

Meddelelsen om Ryanairs ruteudvidelse kommer samtidig med, at lavprisflyselskabet kan fejre 5 års jubilæum i lufthavnen. En tidspunkt, der sædvanligvis er kritisk for Ryanair-lufthavne, idet rute- og opstartsrabatterne maksimalt kan ydes over en periode af 5 år.

“Alt eller intet“

Derfor vil det ofte være et spørgsmål om “alt eller intet“, når Ryanair maksimerer sit pres på lufthavnene. Det har angiveligt også været situationen for Billund Lufthavn, der kunne risikere at miste en betydelig del af omkring 550.000 passagerer, som Ryanair årligt leverer til den internationale lufthavn i Vestdanmark. Nu kommer antallet af passagerer op på 800.000 årligt med et potentiale på 2 millioner ifølge Ryanairs topchef Michael O´Leary.

Ryanairs tilstedeværelse i Billund Lufthavn har angiveligt betydet, at flere luftfartsselskaber i stigende grad fravælger lufthavnen, da man ikke ønsker at flyve i direkte konkurrence med Europas største lavprisflyselskab. Denne generelle holdning har det norske lavprisflyselskab Norwegiantilkendegivet flere gange. Norwegian er Europas tredjestørste lavprisflyselskab, men spanske Vueling og ungarske Wizz Air er henholdsvis nr. 4 og 5.

Vueling har netop forbigået Billund Lufthavn til fordel for Aalborg Lufthavn, der får en ny rute til Barcelona fra foråret 2012, mens Wizz Air tidligere i år valgte Aarhus Lufthavn til selskabets første etablering i Danmark. Endelig har Cimber Sterling for nylig meddelt, at selskabet i sommerfartplanen 2012 har fravalgt Billund Lufthavn til selskabets fritidsruter.