- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

SAS får konkurrence på København-Beijing

Det kinesiske luftfartsselskab Air China åbner den 2. juni 2012 en direkte flyrute mellem Beijing og København. Der flyves fire gange ugentligt med et Airbus A330-200 fly med plads til i alt 251 passagerer.

Fra lørdag den 2. juni 2012 vil det kinesiske luftfartsselskab Air China atter beflyve ruten mellem Beijing og København.

Den nye Air China-rute vil blive opereret fire gange ugentligt på tirsdage, torsdage, lørdage og søndag med afgang fra Beijing kl. 13.55 og ankomst Københavns Lufthavn kl. 16.00. Returflyvningen sker kl. 19.00 fra København med ankomst i Beijing kl. 10.00 næste morgen.

Air China vil flyve med et Airbus A330-200 fly med plads til 251 passagerer, heraf 36 på Business Class med lie-flat seats.

Fra Air China´s hub i Beijing er der adgang til et omfattende rutenet i heleKina samt til det nordøstlige Asien.

”Da vi allerede betjener ruten mellem Stockholm og Bejing, vil opstarten på ruten mellem København og Beijing yderligere styrke vort produkt mellem Skandinavien og Kina. Med kun et stop vil passagererne kunne nå over 100 destinationer i Kina og Asien, og det er langt mere end noget andet luftfartsselskab kan tilbyde,“ siger Markus Yan, der er General Manager for Air China i Norden.

I konkurrence med SAS

Med Air Chinas etablering i Københavns Lufthavn får SAS konkurrence på ruten mellem København og Beijing. SAS flyver dagligt med Airbus A340-300 med plads til245 passagerer. Den samlede sædekapacitet på den direkte rutevil således blive øget med næsten 60 procent.

Men begge selskaber er medlem af Star Alliance, så selvom der vil blive konkurrence, vil alliancesamarbejdet nok alligevel sikre, at der ikke bliver decideret priskrig mellem selskaberne.

“Vi er endnu ikke officielt blevet gjort bekendt med, at Air China vil flyve til København. Vores holding er, at det er altid godt at få en partner ind på ruten. Når Air China bekræfter, at selskabet vil flyve på ruten, vil vi forsøge at etablere en code-share aftale eller et lignende samarbejde på ruten,“ siger Per Møller Jensen, der er Vice President, Brand, Marketing & EuroBonus hos SAS.

Detanses som værende sandsynligt, at Air China vilfå flest kinesiske passagerer ombord på flyene, men dog også vil have et potentielt stort marked hos de danske touroperatører med rejsende til Kina.

Københavns Lufthavn forventer, at den nye Air China-rute fra Beijing vil betyde op imod 20.000 flere kinesiske rejsende til Danmark på årsbasis.

”Det er en vigtig del af vores strategi i Københavns Lufthavn at styrke positionen som europæisk trafikknudepunkt, ikke mindst i forhold til vækstmarkederne i Asien. Derfor flugterlufthavnens tre ruter til Kina utroligt godt med strategien og arbejdet for at skaffe vækst til lufthavnen og til Danmark,” siger administrerende direktør Thomas Woldbye fra Københavns Lufthavn i en kommentar til den nye rute.