- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

SAS har oprettet en Ebola-taskforce

Hos SAS tager man febersygdommen Ebola meget alvorligt. Flyselskabet har etableret en særlig taskforce, der skal aktiveres, hvis der optræder noget mistænkeligt ombord på SAS-fly.

Hos WHO, der er FN´s organ for international sundhed, havde man per. 10. oktober registreret i alt 8.399 tilfælde af den frygtede febersygdom kaldet Ebola. Blandt disse sygdomstilfælde var der registreret 4.033 dødsfald, hvilket har fået WHO til at erklære udbruddet for en folkesundhedsmæssig krisesituation.

Dermed er samtlige 196 medlemslande forpligtede til at følge de anbefalinger som verdenssundhedsorganisationen udstikker.

Hos flyselskaberne er der en naturlig bekymring omkring Ebola. Allerede på nuværende tidspunkt er antallet af smittetilfælde på niveau med SARS-sygdommen i 2003, og sundhedspersonale fra især Guinea, Liberia og Sierra Leone har tilsyneladende båret smitten med sig til Europa og Nordamerika.

Herhjemme har SAS etableret en særlig ebola-taskforce, der kan aktiveres, hvis der optræder noget mistænkeligt på SAS-fly. Det skandinaviske flyselskab ønsker at være på forkant med situationen, da alvoren er blevet understreget af verdenssundhedsorganisationen WHO samt flyselskabernes internationale sammenslutning IATA.

“Vi har etableret en taskforce, der har en plan, der kan aktiveres med det samme, hvis der sker noget på SAS-fly. Vi betragter det med stor alvor, da vi gerne vil sikre, at vores passagerer kan få en tryg oplevelse, når de rejser med os,“ siger pressechef Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS i Danmark til CHECK-IN.dk.

Billetsalg ikke påvirket
Den nedsatte taskforce er en gruppe af mennesker i SAS, der arbejder specifikt med, hvad der skal aktiveres i tilfælde af et sygdomsudbrud hos en passager på et SAS-fly.

“Vores taskforce har løbende kontakt til vores alliancepartnere i Star Alliance og følger samtidig myndighedernes anbefalinger på tæt hold. Herudover skal den være i stand til at rådgive vores medarbejdere om, hvordan de skal de håndtere situationen i lufthavnene og i flyene,“ fortæller pressechefen.

Den særlige Ebola-taskforce er en del af det generelle sikkerhedsarbejde i SAS, og flyselskabet oplyser, at der har været stigende opmærksomhed på Ebola siden Sundhedsstyrelsen den 8. august udsendte særlige retningslinjer for håndtering af ebolavirus-sygdommen (EVD).

Ebola-udbruddet i Vestafrika har dog ikke påvirket efterspørgslen på flybilletter hos SAS, som det var tilfældet under SARS-udbruddet i 2003.

“Indtil videre har vi ikke mærket nogen forandringer i efterspørgslen i forhold til Ebola-virus. Der er ingen uro blandt vores kunder og i vort hjemmemarked,“ understreger Trine Kromann-Mikkelsen.

SAS flyver ikke til Afrika, men selskabet har mange flyforbindelser til nogle af de lufthavne, der har mange afrikanske rejsende, heriblandt London-Heathrow, Paris-Charles de Gaulle, Frankfurt Lufthavn samt Bruxelles Lufthavn.

Foto: Susanne Østergaard, Hvidovre Hospital