- CHECK-IN.DK - https://check-in.dk -

SAS: Lufthansa og United har mest at tabe

Det går hårdest ud over dem selv, at et nyt samarbejde mellem United og Lufthansa får de to selskaber til at drosle deres samarbejde med SAS ned. Det mener SAS.

På papiret ser det umiddelbart ud som om SAS står tilbage med nitten, nu hvor Lufthansa og United sammen med Air Canada, Swiss, Austrian og Brussels, har indgået et tæt samarbejde om atlanttrafikken under navnet Atlantic Plus Plus. Et samarbejde, der har betydet et farvel til en række samarbejder mellem SAS og de seks Atlantic Plus Plus-selskaber.

SAS har blandt andet måtte vinke farvel til United-codeshares på sine USA-flyvninger og ophæve et ellers velfungerende salgssamarbejde med United. For at godkende Atlantic Plus Plus, har konkurrencemyndighederne krævet, at deltagerne afvikler andre lignende samarbejder. Og det har så ramt blandt andre SAS.

Men ifølge det skandinaviske luftfartsselskab, så er det faktisk Plus Plus-selskaberne, der har mest at tabe ved det manglende samarbejde med SAS.

”Lufthansa og United har mere at tabe end at vinde. Vi har det bedste tilbud på markedet hvad angår flyvninger mellem Skandinavien og Nordamerika. Og jeg tror ikke Atlantic Plus Plus vil få flere rejsende fra Skandinavien til at vælge United eller Lufthansa i stedet for SAS’ produkt,” siger Simon Pauck Hansen, VP for Partners og Intercontinental Network i SAS, til CHECK-IN.dk.

Ikke noget akut behov
Et medlemskab af Atlantic Plus Plus-klubben står da heller ikke særlig højt på dagsordenen hos SAS.

”Vi ser ikke noget akut behov her og nu for at komme med i samarbejdet. Man skal også huske på, at Atlantic Plus Plus dækker hele Europa. Og det er langt uden for vores eget nordeuropæiske marked, hvor vi i forvejen er stærke på Nordamerika-trafikken,” understreger Simon Pauck Hansen.

Atlantic Plus Plus er ikke noget man blot melder sig ind i. Det er de nuværende deltagere, der inviterer en med.

”Hvis Lufthansa og United kommer med en konkret invitation, så vil vi naturligvis se på det. Men om vi vælger at gå med vil afhænge af betingelserne og hvordan samarbejdet er skruet sammen,” påpeger Simon Pauck Hansen.