- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

SAS må aflyse langdistanceflyvninger

Selv om SAS og pilotforeningerne har nået en aftale, er der stadig aflysninger. Flyselskabet har fredag annulleret en række flyvninger til og fra destinationer i USA og Asien.

Torsdag aften fik pilotkonflikten sin afslutning. Forhandlerne fra de fire skandinaviske pilotforeninger nåede til enighed om en aftale sammen med SAS, og dermed sluttede en 167 timer lang strejke.

Det meddelte SAS-koncernchef Rickard Gustafson på et pressemøde i Stockholm kort efter, at aftalen var landet. Flyene ville dermed komme på vingerne igen fra fredag morgen, lød det.

Det er dog ikke alle afgange, der bliver gennemført i kølvandet på strejkens ophør. En del af de passagerer, der fredag og lørdag skal flyve på SAS’ længere ruter fra Oslo, København og Stockholm, får nemlig aflyst deres fly. Oprindeligt aflyste SAS 19 langdistanceflyvninger hen over de to dage. Men sidenhen blev det reduceret til 13, da flyvningerne til Shanghai, Tokyo og Beijing kunne gennemføres alligevel.

Fredag har SAS aflyst afgangen fra Oslo til New York-Newark (rutenummer SK907), afgangen fra København til Shanghai og retur (SK997 og SK998), afgangen fra Stockholm til Los Angeles og retur (SK939 og SK940), afgangen fra København til San Francisco og retur (SK935 og SK936), afgangen fra København til Tokyo og retur (SK983 og SK984), afgangen fra København til Beijing og retur (SK995 og SK996) samt afgangen fra Stockholm til Chicago og retur (SK945 og SK946).

Koncernchef: “Normal drift om et døgn”
Grunden til, at SAS må aflyse en række langdistanceflyvninger, er, at flyselskabet efter strejken skal positionere de langdistance-besætninger, der skal arbejde fra de tre skandinaviske hovedstæder. Norske og svenske besætninger skal typisk fragtes fra deres hjembyer til eksempelvis København, hvilket kan give logistiske udfordringer.

SAS har desuden fredag måtte aflyse en række europæiske flyvninger, hvorfor der stadig er uregelmæssigheder i trafikken efter strejken. Koncernchef Rickard Gustafson udtalte også sent i går aftes, at trafikken først vil være fuldt normaliseret igen om en rum tid.

”Nu har vi en aftale. Næste skridt er at sikre, at vi får gang i trafikken så hurtigt som muligt. Det kommer til at tage cirka et døgn, før vi er oppe i normal drift igen,” sagde han ifølge TV 2.

Fem langdistancefly på vingerne under strejke
I løbet af den nu overståede strejke sendte SAS kun fem langdistancefly af sted med passagerer. Det skandinaviske flyselskab gennemførte en rotation til henholdsvis Tokyo samt en returflyvning fra Hongkong til København med et fly, der havde været til planlagt vedligehold.

Herudover sendte SAS i mandags et fly af sted fra Oslo til New York-Newark. Der var tale om en Airbus A330 på det sædvanlige rutenummer SK907. Flyet afgik fra Oslo klokken 11.10, og det landede i Københavns Lufthavn tirsdag morgen klokken 07.15. Flyet blev sendt af sted for at hente 111 besætningsmedlemmer hjem fra New York, mens de resterende pladser på det 264-sæders store fly blev fyldt op med betalende passagerer.

 

Relaterede artikler:

SAS-strejken er slut

SAS sender USA-fly på vingerne

SAS aflyser 1.213 afgange