- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Star Tour vil flyve oversøisk fra Billund

Danmarks næststørste charterarrangør Star Tour har planer om at etablere direkte non-stop charterfly fra Billund til Thailand 'indenfor overskuelig fremtid'. Det fortæller administrerende direktør Birthe Madsen i forbindelse med præsentationen af et årsresultat, hvor Star Tour rundede en milliard i omæstning på det danske marked.

Star Tour, der indgår i rejsekoncernen TUI Nordic, har netop offenliggjort et årsresultat på 72,6 mio. kroner før skat – mod blot 51,6 mio. kroner året før. Året før blev nettoresultatet 38,7 mio. kroner, men dette tal er endnu ikke klar til offentliggørelse, da revisionen endnu ikke har godkendt regnskabet, oplyser administrerende direktør Birthe Madsen fra Star Tour.

Men der har i regnskabsåret 2009/10, der sluttede den 30. september, været en vækst i omsætningen fra 912 mio. kroner til 1.018 mio. kroner, således at Star Tour i Danmark har rundet milliarden. Og 227.000 tog på feriemed Star Tour i 2009/10 mod 209.000 gæster i regnskabsåret før.

“Star Tour er den foretrukne rejsearrangør for danskere, der rejser på ferie fra Københavns Lufthavn. Her vælger ca. hver fjerde at rejse med os.
Vores mål er, at vi ligeledes vil være jydernes foretrukne rejsearrangør, og vores kraftige øgning fra alle tre lufthavne i Jylland har selvfølgelig været medvirkende til flere kunder totalt,“ fortæller Birthe Madsen.

Men der er mere på vej. “I Århus er det meget enkelt. Århus Charter er i dag markedsledende. Men der er en naturlig grænse for, hvor mange charterfly Aarhus Lufthavn kan bære uden at vi risikerer at kannibalisere vort marked ud af Billund,“ siger Birthe Madsen til CHECK-IN.dk. Hun vurderer, at der vil være plads til endnu en sommer- og en vinterdestination fra Aarhus Lufthavn.

Hun afviser samtidig, at Star Tour har planer omet nytfrieri til Århus Charter. “Vi havde en dialog for 2-3 år siden, men det førte ingen vegne hen. Det vil blive for dyrt købt. Vi er ikke interesserede længere,“ præciserer Birthe Madsen.

Hun afslører samtidig, at næste skridt for Star Tour vil være at etablere oversøiske non-stop charterfly fra Billund Lufthavn. “Når planerne realisereres vil der i givet fald være tale om en nonstop rute fra Billund til Thailand. Jeg har svært ved at forestille mig, at vi vil prøve dette fra Aalborg,“ fortæller Birthe Madsen.

Hun angiver en “overskuelig fremtid“ for tidsrammen for den omtalte satsning fra Billund til Thailand. Det vil efter stor sandsynlighed være til vinterprogrammet 2011/12.

Foto: Hvis Star Tour gør alvor af planerne om nonstop charterfly fra Billund til Thailand, får lufthavnen besøg af denne Boeing 747 eller de mindre Boeing 767-300 fly.