- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Større sædeudbud til Flying Blue-medlemmer

Fra den 1. juni bliver det muligt at booke ethvert ledigt sæde hos Air France og KLM med opsparede miles fra loyalitetsprogrammet Flying Blue, men prisen bliver højere.

Loyalitetsprogrammerne hos flyselskaberne er populære som aldrig før. De seneste par års store rejseaktivitet har betydet, at mange hyppigt rejsende har haft mulighed for at opspare mange point eller miles hos flyselskaberne.

De optjente enheder i et loyalitetsprogram kan blandt andet benyttes til at bestille nye flybilletter, men hidtil har der været en begrænsning i udbuddet af flysæder, hvor man kunne benytte de optjente enheder. Derfor har de mest eftertragtede flyafgange ikke været tilgængelige, hvis man ønskede at benytte point eller miles.

Det ændrer Air France-KLM på fra den 1. juni. Fra denne dato bliver det muligt at booke ethvert ledigt sæde på et fly opereret af Air France, KLM, HOP!, JOON og Transavia med de opsparede miles.

Prisen fastsættes kort og godt ud fra tre parametre; henholdsvis afrejselufthavn, ankomstlufthavn og datoen for flyvningen. Dermed skal man forvente at benytte flere miles til en populær afgang og en eftertragtet afrejsedato.

Tilgængelighed koster
Det nye prissystem for de såkaldte reward ticket er allerede implementeret, og det vil være muligt at undersøge, hvor mange miles, der skal benyttes til en specifik rejse ved at benytte flyselskabets såkaldte miles-kalkulator.

Ønsker man således at rejse på Economy Class mellem København og Amsterdam den 1. juni skal der benyttes mindst 25.000 miles for at betale en enkeltbillet, hvis man kan rejse kl. 06.00 morgenen eller kl. 20.55 om aftenen. De øvrige fem afgange i løbet af dagen koster 37.500 miles i Economy Class. Hertil kommer 22,29 euro i lufthavns- og sikkerhedsafgifter svarende til 170 kroner.

På andre afgange længere frem i tiden vil det være muligt at sikre sig en enkeltbillet på samme rute for 10.500 miles, og i dag er den laveste pris på de såkaldte Classic Award-billetter på 7.500 miles i Economy Class fra København til Amsterdam – dog stadig kun på et begrænset antal sæder.

Dermed ser det ud til, at den øgede tilgængelighed kommer til at koste i den anden ende.

25 procent kan betales
Der er i øvrigt flere produktforbedringer på vej i Flying Blue-programmet. Fra den 1. juni introduceres den såkaldte Miles & Cash-løsning, hvormed det bliver muligt at betale på op til 25 procent af miles-prisen på en flybillet med kontanter fremfor de opsparede miles.

Dermed er det ikke længere nødvendigt at vente på, at der er sparet nok miles op til, at der kan bestilles en reward-billet.

Udover at benyttede opsparede miles til køb af nye flybilletter, kan de også benyttes til at tilkøbe lounge-adgang, favoritsæder samt ekstra bagage.

 

Relaterede artikler:

Air France-KLM med bagageløse USA-priser

Flying Blue-bonusprogrammet relanceres

KLM øger bagagegebyr i Europa