- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Største Ryanair-strejke nogensinde truer

Syv fagforeninger for Ryanair-kabinepersonale i fem lande truer med storstrejke i slutningen af september.

Ryanair kan stå over for den hidtil største strejke blandt selskabets ansatte, efter at syv fagforeninger, der repræsenterer Ryanairs kabinepersonale i fem lande, truer med at strejke i slutningen af ​​september, medmindre lavprisselskabet indvilger i at forbedre medarbejdernes arbejdsvilkår.

Europas største lavprisselskab har denne sommer været ramt af flere strejker blandt det flyvende personale – heriblandt strejker blandt kabinepersonale i Belgien, Spanien og Portugal og blandt piloter i Belgien, Holland, Irland, Sverige og Tyskland.

Selskabet sikrede sig imidlertid for nylig et gennembrud, da det nåede til enighed om overenskomstaftaler med Ryanair-piloter i både Italien og Irland, og selskabet håber, at det kan føre til flere aftaler med andre ansatte.

Men i fredags truede ​​fagforeninger for kabinepersonale i Italien, Portugal, Belgien, Spanien og Holland ifølge nyhedsbureauet Reuters i et fælles brev med at holde “den største strejkeaktion, virksomheden nogensinde har set”, medmindre der sker ændringer i medarbejdernes arbejdsforhold.

Krav om lokale kontrakter
Fagforeningerne kræver lokale kontrakter i henhold til lokal lovgivning i stedet for de irske kontrakter, som Ryanair bruger bredt.

De syv fagforeninger – italienske Uiltrasporti og FILT-CGIL, portugisiske SNPVAC, belgiske CNE / LBC, spanske SITCPLA og USO og hollandske FVN – udstedte erklæringen efter et møde i Rom.

De sagde, at strejken ville finde sted i den sidste uge af september, og at en endelig beslutning ville blive truffet den 13. september.

“Vi ønsker at løse dette. Vi ønsker ikke at strejke,” sagde Fernando Gandra, direktør for SNPVAC til Reuters.

Plan om reducering i Dublin er skrottet
Ryanair bekræftede i sidste uge, at det vil ændre en beslutning fra juli, hvor annoncerede, at det ville flytte 20 procent af sin Dublin-baserede flåde til Polen, blandt andet på grund af strejker blandt de irske piloter.

Ryanair sagde, at det havde informeret 300 irske piloter og kabinepersonale om, at det ikke længere forventede, at deres job i Dublin ville forsvinde.

 

Relaterede artikler:

Ryanair har tegnet overenskomst i Italien

Ryanair opnår forhandlingsresultat med irske piloter

Ryanair-piloter strejker i fem lande