- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Stortest af 13 rejsesøgemaskiner

Hvis man bliver bedt om at nævne navnet på en rejsesøgemaskine, vil de flestekomme op medTravelmarket.dk eller Momondo.com. Det har hidtil været de førende rejsesøgemaskiner på det danske marked, og er det fortsat,hvis man skal tro konklusionen i en stortest foretaget af forbrugermagasinet Tænk.

Tænk, der udgives af Forbrugerrådet, havde sat sig for at undersøge, hvorvidt 13 udvalgte søgemaskiner var lige gode til at give de bedste søgeresultater på flypriser. Testen vedrørte kun egentlige søgemaskiner, der sender brugerne videre til køb hos flyselskaber eller rejsebureauer.

Konklusionen er, at der ikke er den stor forskel på de billetpriser, der bliver søgt. Indenfor Europa vil forskellen typisk være under 50 kroner, mens der kan være prisforskelle på op til 250 kroner på oversøiske flyafgange.

Men ifølge Tænk er det priskalenderen, der skiller fårene fra bukkene. Her fremhæver man Momondo og Travelmarket, der har de mest overskuelige søgemuligheder, således at begge giver det bedste overblik. Det løfter ifølge testen brugeroplevelsen betydeligt.

Har overset gebyrberegner
Testen viser også, at ingen af de 13 rejsesøgemaskiner giver mulighed for at indregne gebyrer for bagage eller betaling med kreditkort. Men her har Tænk-medarbejderne tilsyneladende overset “gebyrberegneren“ hos Travelmarket.

“Det er rigtigt ærgerligt, at vores ‘gebyrberegner’ ikke er med i testen, idet Forbrugerrådet faktisk tidligere har udtalt sig positivt om den,“ siger administrerende direktør Ole Stouby fra Travelmarket.dk.

Ellers peges der fingre af søgemaskinen Rejsepriser.dk, der ikke hver gang var i stand til at returnere forslag til rejser. Herudover fungerede Rejsepriser.dk og Jetcost.dk ikke i Internet Explorer browseren version 8. Endelig var der kritik til flere rejsesøgemaskiner, der leverede uoverskuelige eller manglende søgeresultater. Det var især Viviro.com, Flyrejser.dk, Jetcost.dk og Flyagenten.dk.

Momondo og Travelmarket i top
Alle søgemaskiner blev testet den 30. november 2012 og har fået en samlet bedømmelse baseret på tre kriterier: Fundne priser og afgange (40 %), priskalender (30 %) samt søgemuligheder (30%).

I de samlede resultater ligger Momondo.com og Travelmarket.dk i toppen med henholdsvis 74 % og 69 % i den samlede bedømmelse. Lige efter kommer Solfaktor.dk, mens et stor midterfelt ligger på mellem 55 % og 57 % i testen. I bunden ligger fem rejsesøgemaskiner anført af Kelkoo og Viviro med et testresultat på mellem 43 % og 46 %. Den absolutte bundprop er Rejsepriser.dk, der kun opnåede 38 % i stortesten.