- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Tidobling af overskud i Billund Lufthavn

Danmarks næststørste lufthavn kunne i går fremlægge sit bedste årsresultat nogensinde. Billund Lufthavn tidoblede i 2010 sit resultat i forhold til 2009, hvilket betød et overskud på mere end 50 millioner kroner. Væksten vil fortsætte, lyder det fra lufthavnen.

2009 var et hårdt økonomisk år for Billund Lufthavn, der ligesom flere andre danske og internationale lufthavne oplevede økonomisk modvind p.g.a. den økonomiske krise. Men tilsyneladende var 2009 en enlig svale for den jyske lufthavn, der netop er kommet ud med et gigantregnskab for 2010, hvor Billund Lufthavn mere end tidoblede sit årsresultat fra 2009.

I alt fik Billund Lufthavn i 2010 et overskud på 52,2 mio. kr. mod et overskud på 5,2 mio. kr. i 2009. Dermed leverede lufthavnen sidste år sit bedste resultat til dato. Og forklaringen på det store overskud er klar fra Billund Lufthavns administrerendedirektør Kjeld Zacho Jørgensen, der tiltrådte den 1. juni 2010.

”Det er en kombination af flere ting. Dels har vi haft flere passagerer gennem lufthavnen og tjent flere penge pr. passager sammenlignet med 2009. Dels er vores omkostninger ikke steget så meget som tidligere. Så overordnet set har vi haft stigende indtægter samtidig med, at vi har holdt udgifterne i ro, så alt hvad vi har haft af ekstra indtjening er røget direkte ned på bundlinjen.”

Passagertallet steg i 2010 med 11,9 procent til i alt 2.574.340 passagerer. Derudover har Cargo Center Billund haft en stigning på mere end 35 procent svarende til 61.368 ekspederet tons, der ligeledes er det bedste resultat nogensinde.

Med det gode resultat kan Billund Lufthavn nu få indfriet nogle af de ønsker, som lufthavnen harmed hensyn tilomlægning af Tax Free-området med nye butikker, en udvidelse af Cargo Center Billund samt en flytning af sikkerhedskontrollen,hvilket skalmedføre et bedre passagerflow.

Med mindre der sker uforudsete ting i 2011, forventer Billund Lufthavn en vækst i 2011 på tre til fire procent, hvilket vil betyde, at lufthavnen kommer til at betjene 100.000 ekstra passagereri forhold til 2010. Og med hensyn til en kapacitetsudvidelse er Kjeld Zacho Jørgensen ikke afvisende over for, at det kan komme til at ske.

”Typisk er der god efterspørgsel på vores sommertrafik, og derfor er der tradition for, at luftfartsselskaberne skruer op for kapaciteten, når efterspørgslen stiger. Så derfor tror jeg, at der kan komme lidt mere udbudt kapacitet fra lufthanveni 2011, end det der allerede er planlagt.“

I 2011 åbner Billund Lufthavn op for en rute med Air France til Paris-Charles de Gaulle, tilKeflavik med Icelandair samt en charterrute til Dansk Vestindien med rejsearrangøren Bravo Tours.

Foto: Billund Lufthavn tidoblede overskuddet i 2010 i forhold til året før.