- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

To ’betydende’ luftfartsselskaber på vej til Billund

I et afskedsinterview med kvartalsmagasinet ”Check-in Billund” afslører den netop afgåede lufthavnsdirektør i Billund Lufthavn, at to betydelige selskaber kan forventes at gøre sin entré i Billund i løbet af 2011. Det kunne være lavprisflyselskabet easyJet eller traditionelle netværksselskaber som Air France, Austrian eller SWISS.

”Jeg tør godt spå, at der er mindst to betydende flyselskaber, der etablerer sig i Billund i løbet af 2011 med udenrigstrafik.”

Det var slutbemærkningen fra Billund Lufthavns afgående direktør Jørgen Krab Jørgensen i et afskedsinterview gengivet i magasinet Check-in Billund.

Den udtalelse må man nødvendigvis tage for gode varer, idet ingen andre formodes at have så stor indsigt i lufthavnens fremtidsplaner som Jørgen Krab Jørgensen, der har stået i spidsen for den internationale vestdanske lufthavnigennem de seneste 13 år.

Gætterierne kan være mange. Blandt lavprisflyselskaberne har lufthavnen allerede Norwegian, Ryanair og Transavia som kunder. Derfor vil britiske easyJet, tyske Air Berlin og ungarske Wizz Air være et godt bud på nye lavprisoperatører i Billund. EasyJet har netop annonceret opstart på Sveriges næststørste lufthavn i Göteborg. Det kunne tyde på, at det britiske lavprisflyselskab er klar til en skandinavisk ekspansion, der ikke udelukkende omfatter hovedstadslufthavnene.

Ungarske Wizz Air har længe haft et godt øje til det danske marked, men indtil videre er selskabet ikke kommet tættere end Malmö. Tyske Air Berlin har også ekspanderet jævnt i det skandinaviske marked, og Vestdanmark har p.t. ingen ruter til Berlin.

Skal man give et bud på, hvilke traditionelle netværksselskaber, der kunne tænkes at åbne i Billund, kan der formentlig være tale om Air France, Austrian eller SWISS. Der er stigende trafik til den franske hovedstad, og Air France kunne formentlig ønske sig at skabe et bedre grundlag for at føde trafik ind til selskabets netværk i Paris.

Herudover er det markedskendte informationer, at Wien og Zürich står højt på Billund Lufthavns ønskeseddel, hvorfor såvel Austrian som SWISS kunne være potentielle operatører. Endelig kunne polske LOT Polish Airlines være en outsider, idet der er en ganske betragtelig trafik mellem Danmark og Polen.

Det har ikke været muligt at få kontakt til dennye lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen for en kommentar.

Foto: Får Billund Lufthavn yderligere to nye udenrigsoperatører i 2011?