- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

United overvejer køb af brugte Airbus-fly

Det amerikanske flyselskab United Airlines påtænker at erhverve op til 40 brugte fly af typerne Airbus A319 og A320.

United Airlines har i øjeblikket 744 fly i sin flåde, og det antal kan snart blive endnu højere.

Det Chicago O’Hara-baserede flyselskab er nemlig på udkig efter 30 til 40 brugte fly fra A320-familien. Sådan lyder det i et internt memo til selskabets piloter, skriver Bloomberg.

Der er tale om brugte fly af typerne Airbus A319 og A320, og aftalen skal angiveligt være ’overhængende’ tæt på at blive skrevet under. Det endelige antal fly kan dog være lavere, lyder det.

Kilder har fortalt til Bloomberg, at United Airlines har særligt kig på A319-fly fra det engelske lavprisflyselskab easyJet, og at det største antal fly, der skal erhverves, er netop af denne type. EasyJet er selv i overvejelser om at lease et stort antal fly, og interessen skal angiveligt være stor for at hente 25 Airbus A320-fly, der oprindeligt var beskæftiget af airberlin.

Vil reducere omkostninger
United Airlines er på jagt efter brugte flytyper, det allerede har i sin flåde, fordi selskabet bestræber sig på at reducere omkostningerne. ”De kan tilføje dem billigt, og der er ingen ekstra omkostninger til reservedele eller til træning af piloter og mekanikere,” siger Bloomberg-analytiker George Ferguson.

Det er uvist, hvordan United Airlines vil indrette de kommende fly, og på hvilke ruter de skal flyve. Flyselskabets nuværende A319-fly har plads til 128 passagerer, og A320’erne har kapacitet til 150 personer. Begge flytyper opererer på indenrigsruter.

Det amerikanske flyselskab har ikke villet kommentere planerne om at købe brugte fly over for Bloomberg, men giver en kort udtalelse:

”Vi har gjort det klart, at vi vil undersøge det brugte marked for at erhverve yderligere fly som en del vores overordnede flådestrategi,” lyder det.

Levering over flere år
Konsulentfirmaet Avitas anslår, at den nuværende markedsværdi for 30 brugte A319-fly er omkring 480 mio. dollars – svarende til 3,1 mia. kroner. Og prisen for 30 brugte A320-fly vil beløbe sig til 690 mio. dollars – eller 4,4 mia. kroner. Samme antal nye fly af disse typer har en listepris – efter rabatter – i omegnen af 2,7 mia. dollars til tre mia. dollars.

I det interne memo til piloterne står der angiveligt ikke noget om, hvorvidt United Airlines vil købe eller leje flyene. Flyene kan i øvrigt blive leveret over flere år, lyder det.

United Airlines råder i øjeblikket over 66 A319-100 og 98 A320-200, og flyselskabet er allerede i gang med at dry-lease 25 A319-100-fly fra China Southern Airlines. Det vil sige, at det amerikanske flyselskab lejer flyene, som de også selv bemander.

 

Relaterede artikler:

Ny United-rute til Norden

United-boss: Vi kan slå Norwegian

IATA-chef: United-episode er helt uacceptabel

United opgiver rute til Skandinavien efter 16 år

Fire nye SAS-United codeshare ruter