- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Wizz Air viser interesse i Alitalia

Inden længe kan Wizz Air muligvis øge sin flåde ved at købe fly hos et andet flyselskab.

Det ungarske lavprisflyselskab har nemlig set sig varme på at erhverve den del af det økonomisk hårdt prøvede italienske flyselskab Alitalia, som indbefatter flyene og de tilhørende kort- og mellemdistanceruter.

Det gav koncernchef for Wizz Air, József Váradi, i sidste uge udtryk for i et interview, ifølge ch-aviation, der citerer avisen La Repubblica.

”Hvad angår Alitalia, ser vi kun på de dele, der har vores interesse, og det er kort- og mellemdistance-forretningen. Vi er bestemt ikke interesseret i langdistanceflyvninger,” sagde han.

Usædvanlig overvejelse
Det er ganske utraditionelt for Wizz Air, at flyselskabet overvejer at købe sig til vækst gennem overtagelse af dele af andre flyselskabers forretning. Hidtil har det ungarske lavprisflyselskab alene udvidet forretningen gennem organisk vækst.

Ch-aviation gøre rede for, hvor mange fly Alitalia har i sin nuværende flåde. Flyselskabet har 72 fly i Airbus-serien fordelt på 22 A319-100, 38 A320-200 og 12 A321-100. Wizz Air råder over i alt 88 fly – herunder 64 A320-200 og 24 A321-200.

Alitalia blev taget under konkursbehandling i maj sidste år, da flyselskabets ansatte ikke ville godkende en ny aftale – udformet af selskabets bestyrelse – om lavere lønninger og færre medarbejdere.

49 procent af Alitalias aktier ejes af det mellemøstlige flyselskab Etihad Airways, men selskabet nægtede at blive ved med at finansiere det italienske flyselskab, der derfor uundgåeligt endte under en særlig form for konkursadministration. Alitalia holdes midlertidigt i live med hjælp fra den italienske stat.

Flere bejler til Alitalia
De udpegede konkurskommissærer har gennem længere tid forsøgt at finde potentielle købere til Alitalias flyvende forretning, ligesom der også søges efter arvtagere af selskabets aktiver på landjorden.

Lufthansa Group har længe været favoritter til at overtage Alitalia, men den italienske regering holder igen med at acceptere selskabets krav om blandt andet omkostningsbesparelser.

Også Ryanair, easyJet og den private, amerikanske investeringsfond Cerberus Capital Management har vist interesse for at overtage Alitalia. Og i sidste uge i Paris havde den store luftfartskoncern Air France-KLM og easyJet samtaler med Alitalia, da flyselskaberne overvejer at afgive et fælles bud.

Der er valg til det italienske parlament den 4. marts i år, og den italienske centrum-venstre-regering forsøger at få Alitalia solgt inden den store politiske begivenhed.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air køber Monarch-slots i Luton Airport

Wizz Air med flyordre på 110 milliarder kroner

Ni nye vinterruter fra danske lufthavne

Air France-KLM og easyJet byder samlet på Alitalia

Alitalia taber 1,5 millioner kroner om dagen