- CHECK-IN.DK - https://check-in.dk -

WOW air-familien har fået hund og kat

Islandske WOW air har navngivet sin flåde efter en stor familie ledet af personer fra den nordiske mytologi. Nu er der kommet husdyr i familien.

Da Skuli Mogensen tilbage i juni 2012 etablerede det islandske lavprisflyselskab WOW air, blev opstarten baseret på to wetleasede Airbus A320 fra det litauiske flyselskab Avion Express.

Sidenhen har WOW air fået en egen driftstilladelse og dermed muligheden for at opbygge sin egen flåde. De første fly blev leveret til det islandske flyselskab i februar 2015, og lige nu er der 19 fly i flåden med udsigt til 24 fly og 3,7 millioner årlige passagerer ved udgangen af 2018.

Det er således gået stærkt for WOW air, der har opbygget et sindrigt familiestamtræ gennem registreringsnavnene på flyene. Alle islandske fly bliver registreret med landekoden “TF” efterfulgt af tre bogstaver, og her har kreativiteten blomstret hos folkene bag WOW air, da registreringsnavnene skulle søges hos de islandske luftfartsmyndigheder.

De to første A321-fly blev leveret i februar 2015 og fik registreringerne TF-MOM og TF-DAD, hvormed den overordnede del af familiestamtræet blev skabt. TF-MOM blev endvidere navngivet Freyja, der i den nordiske mytologi er frugtbarhedens gudinde, mens TF-DAD fik navnet Óðinn, hvilket var navnet på Freyjas mand.

Stor familieforøgelse
Med forældrene i WOW-familien på plads, blev grundlaget for en familieforøgelse skabt. I september 2015 blev familien udvidet med TF-BRO og TF-SIS, der begge var A320-200, og i februar 2016 kom TF-SON og TF-KID til verden i skikkelse af to A321-200 fra russiske Utair.

WOW-familien er meget åben og tolerant, og kærlighed og glæde synes at være nøgleordet i meget, at det man foretager sig. Det er derfor ikke tilfældet, at de første A330´ere skulle hedde TF-GAY og TF-LUV, og en enkelt A321´er har fået registreringen TF-JOY.

Den lykkelige WOW-familie har i dette forår fået husdyr. I februar anskaffede man TF-CAT, som var endnu en A321-200, og et par måneder senere blev det til TF-DOG med samme flytype. Så hund og kat lever i fred og fordragelighed under samme hangartag hos islændingene.

Inden længe vil  WOW air tage levering af de første to af fire Airbus A330-900neo, der bliver det hidtil største fly i flåden. Første fly kommer logisk nok til at hedde TF-BIG, hvilket var samme logik bag anskaffelsen af de første A320neo, der blev registreret som TF-NEO og TF-SKY. Og minsandten om der ikke også er blevet plads til TF-WOW, så familienavnet også fremgår af en A330-300.

 

Relaterede artikler:

WOW Air udvider flyflåde

WOW Air fortsætter navne-gimmick

WOW air overtager fly fra russisk flyselskab