- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Finnair indfører maskepåbud i fly

Både passagerer og kabinepersonale skal fra næste uge bære ansigtsmasker i Finnair-fly. Det finske selskab indfører en række nye foranstaltninger for at mindske smitterisiko.

Efter flere måneders coronakrise forbereder Finnair sig på et gradvist voksende antal passagerer og flere fly i luften i den kommende tid. Derfor introducerer selskabet nye tiltag for at beskytte passagerer og medarbejderes sikkerhed.

Finnair har allerede tidligere i foråret gennemført flere ændringer for at beskytte kunders og medarbejders sundhed, herunder afstand mellem passagerer ombord og intensiveret rengøring, men nu indføres en række nye foranstaltninger.

”Nu hvor luftfarten gradvist begynder at komme sig og passagertallet begynder at vokse, ønsker vi, at alle skal have tillid til at flyve. Med disse yderligere foranstaltninger støtter vi sundheden af vores kunder og ansatte i lufthavnen og ombord,” siger Piia Karhu, direktør for kundeoplevelse i Finnair.

Maskepåbud under hele flyvningen
Den mest synlige ændring fremover er et krav om, at alle passagerer skal være iført en ansigtsmaske, der dækker både næse og mund, under hele flyvningen. Børn under syv år er dog undtaget fra kravet. Kravet træder i kraft fra den 18. maj og vil gælde mindst indtil udgangen af ​​august. Passagererne skal selv medbringe ansigtsmasker.

”Kunder vil gå ombord på flyvningen med deres egen maske og bære den under hele flyvningen. Også Finnairs kundevendte personale i lufthavnen såvel som kabinebesætningen vil bære kirurgiske masker,” siger Piia Karhu.

”Vi besluttede at indføre denne foranstaltning, fordi brugen af ​​masker bliver mere udbredt, og de beskytter passagerer mod mulige dråbeinfektioner. Når alle bærer en maske, er vi i stand til at beskytte hinanden,” siger kundechefen.

En række foranstaltninger
Udover kravet om ansigtsmaske indfører Finnair også andre regler fra senest den 18. maj:

 

Relaterede artikler:

SAS tøver med maskepåbud

98,7 procent tilbagegang for Norwegian og Finnair

Finnair reducerer med 90 procent