Finnair-fly i Beijing Capital Airport. (Foto: Ameco)

Finnair reducerer med 90 procent

Oneworld-selskabet Finnair reducerer til blot 20 ruter fra den 1. april, hvormed kapaciteten er skåret ned med 90 procent. Selskabet vil have 13 fly i luften.

Ligesom SAS forbereder Finnair en slags midlertidig nedlukning af selskabet. Fra den 16. til den 31. marts vil Finnair annullere mellem 1.500 og 2.000 flyvninger, og fra den 1. april vil produktionen være skåret ned til et minimum.

Her vil der blot være 20 ruter tilbage, der vil være fordelt på den interkontinentale rute til Tokyo, fire indenrigsruter samt foreløbigt ni europæiske ruter. Finnair vil således operere fra Helsinki til Amsterdam, Berlin, Bruxelles, Frankfurt, London, München, Paris, Stockholm og Zürich, hvis det stadig er muligt at flyve til disse lande.

Herudover planlægger Finnair at flyve til København,Oslo, Riga, Tallinn, Moskva og Sankt Petersborg, når restriktionerne til disse destinationer ophæves.

“Coronavirus-epidemien har reduceret flytrafikken drastisk, men vi ønsker at bevare de mest kritiske flyforbindelser for Finland, også i denne ekstraordinære situation,” siger Finnairs koncernch Topi Manner.

”Vi følger situationen tæt og vil tilføje ruter og frekvenser til trafikprogrammet, når efterspørgslen vender tilbage. Vi håber at kunne vende tilbage til normale operationer, så snart coronavirus-situationen bedres. Vi er ekstremt kede af de forstyrrelser og den usikkerhed, som situationen skaber for vores kunder og deres rejseplaner. I denne situation er kapacitetsnedskæringer uundgåelige – vi kan ikke flyve kunder i en situation, hvor vi muligvis ikke er i stand til at flyve dem hjem.”

Største krise i luftfartshistorien
Med igangsætningen af nødtrafikprogrammet den 1. april vil Finnair blot have 13 fly tilbage i drift. Det vil være tale om en Airbus A350, to Airbus A319, fem Embraer ERJ-190 og fem ATR 72.

Finnair råder normalt over en flåde på 84 fly inklusive flyene hos Norra.

Det finske flyselskab har mandag morgen udsendt en børsmeddelelse, hvor de tidligere udmeldte forventninger til 2020 bliver annulleret. Finnair er dog ikke i øjeblikket i stand til at opgøre de økonomiske konsekvenser af coronakrisen, og en ny guidance vil blive annonceret i forbindelse med offentliggørelse af rapporten for første kvartal af 2020.

“Det er nu tydeligt, at coronavirus er den største krise i luftfartshistorien,”siger Topi Manner. ”Den betydelige forringelse af vores økonomiske udsigter kan udelukkende henføres til coronavirus. På samme tid har det intet at gøre med Finnairs underliggende konkurrenceevne, som forbliver intakt. Jeg vil oprigtigt takke vores kunder for deres tålmodighed og loyalitet. Jeg er taknemmelig, stolt og konstant i ærefrygt for det engagement og holdånd, som vores personale har vist i denne ekstraordinære periode. Vi vil forblive fokuseret på vores langsigtede mål og sammen sætte al vores energi i at stige stærkere fra denne situation.”

 

Relaterede artikler:

Finnair reducerer 20 procent af Europa-trafikken

Finnair-piloter skal på midlertidig orlov

Finnair: Corona-effekten er beskeden