- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Is på vingerne tvang BRA-fly til nødlanding

Et svensk ATR 72 indenrigsfly måtte søndag foretage en nødlanding i Stockholm, efter at der blev dannet is på vingerne kort efter start.

Et ATR 72 turboprop-fly fra det svenske flyselskab BRA måtte søndag eftermiddag foretage en nødlanding i Skavsta-lufthavnen ved Stockholm efter problemer med isdannelser på vingerne.

Flyet, et ATR 72-600 med registreringen SE-MKB, var søndag klokken 16.34 lettet fra Stockholm Bromma-lufthavnen på en flyvning til Ängelholm i Skåne. Flyet befandt sig lidt før klokken 17 i cirka 4.000 meters højde, da piloterne erklærede en nødsituation, da der blev dannet is på vingerne. Flyet var derfor nødt til at straks at komme ned i varmere luftlag.

Piloterne afbrød stigningen, bragte flyet ned i lavere højde og foretog cirka 15 minutter senere en sikker nødlanding i Stockholm Skavsta-lufthavnen.

Den svenske sø- og flyredningscentral bekræfter over for avisen Expressen, at centralen klokken 17 søndag fik en alarm om, at piloterne på BRA-flyet havde svært ved at kontrollere turbopropflyet som følge af is på vingerne.

Nødlanding i Skavsta
En pressetalsperson for BRA bekræfter over for avisen, at der var tale om en nødlanding i Skavsta-lufthavnen, efter at der angiveligt havde været problemer med afisning af flyet.

En af passagererne om bord – 66-årige Hans Averier – siger til Expressen, at flyet havde fløjet i cirka
20 minutter, da det blev klart, at der var noget galt.

”Det føltes som om motorerne gik lidt op i omdrejninger. Vi sad foran på flyet, så vi så, at den ene kabinemedarbejder blev kaldt over til den anden kabinemedarbejder. Da blev vi klar over, at der var noget i gang,” siger Hans Averier til Expressen.

Kort efter meddelte kaptajnen, at flyet var nødt til at nødlande. Derefter fik passagererne klare instruktioner om, hvordan de skulle forholde sig, og derefter dykkede flyet.

Flyet rystede og brummede
”Vi hørte, hvordan det rystede og brummede. Efter et stykke tid så vi, at vi kom ned under skyerne, og så fortalte kaptajnen os, at vi ville lande i Skavsta,” siger Hans Averier.

Han fortæller, at passagererne sad bøjet forover med hovedet mellem knæene under landingen, som han beskriver som ”hård” og ”ubehagelig”.

Ingen kom til skade ved nødlandingen i den svenske lufthavn.

 

Relaterede artikler:

SAS-fly i hård landing

ATR-fly skadet efter landing i ekstremt farligt vejr

Voldsom birdstrike ramte ATR 72