- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Den svenske nedtur fortsætter

November blev endnu en måned med store fald i antallet af passagerer i de svenske lufthavne, hvor især indenrigstrafikken går tilbage.

De seneste måneders kraftige fald i flytrafikken i Sverige fortsatte i november. I alt rejste 3.001.000 passagerer i november gennem de 10 lufthavne, som drives af den svenske lufthavnsoperatør Swedavia. Det er et fald på syv procent i forhold til samme måned sidste år.

De største procentvise fald oplever de svenske lufthavne i indenrigstrafikken, som faldt med 11 procent i november til 1.079.000 passagerer. For perioden januar til november i år har der været et fald på ni procent i indenrigstrafikken i forhold til samme periode året før.

Udenrigstrafikken faldt med fem procent i november til 1.922.000 passagerer, mens udenrigstrafikken år-til-dato er faldet med tre procent.

Tocifrede fald i indenrigstrafikken
De største procentvise fald i indenrigstrafikken i november oplevede lufthavnene Gøteborg Landvetter (-16 procent), Åre Östersund (-15 procent), Stockholm Bromma (-14 procent) og Malmø (-14 procent). I Stockholm Arlanda faldt antallet af indenrigspassagerer med 10 procent i november.

Stockholm Arlanda – Sveriges største lufthavn – havde i alt 1.883.000 passagerer i november, hvilket er et fald på syv procent sammenlignet med november sidste år. Gøteborg Landvetter havde i alt 479.000 passagerer i november, svarende til et fald på fem procent.

Stockholm Bromma oplevede et fald på 12 procent til 202.000 passagerer i november, mens der i Malmø var ni procent færre passagerer i november.

Malmø har haft størst nedgang i år
Malmø er i øvrigt den lufthavn blandt de fire største svenske lufthavne, som har haft den største tilbagegang i passagertalet i år. I perioden januar til november er antallet af passagerer i Malmø faldet med otte procent til 1,8 millioner passagerer i forhold til samme periode sidste år.

I Stockholm Bromma har der været et fald på seks procent til 2,2 millioner passagerer, mens Stockholm Arlanda har oplevet et fald på fire procent til 23,8 millioner passagerer i perioden.

I Gøteborg Landvetter har man kun haft et fald på to procent til 6,2 millioner passagerer, hvilket er det procentvis mindste fald blandt Swedavias 10 lufthavne, hvoraf ingen altså har haft vækst i år.

Ifølge Swedavia påvirkes passagertallene i de svenske lufthavne blandt andet af, at flyselskaberne har reduceret deres sædekapacitet i betydelig grad.

 

Relaterede artikler:

Nyt stort fald i svensk indenrigstrafik

Svensk indenrigstrafik styrtdykker

Så meget koster svensk flyskat flyselskaberne