- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Norwegian udnævner vicekoncernchef

Efter blot et års ansættelse er Norwegians finansdirektør Geir Karlsen blevet officielt udpeget som vicekoncernchef og stedfortræder for Bjørn Kjos.

Da Frode Foss i begyndelsen af juli 2017 annoncerede, at han ønskede at fratræde som finansdirektør i Norwegian efter 15 års ansættelse, faldt selskabets aktier på Oslo Børs samme dag med 7,75 procent.

Som midlertidig afløser blev udpeget Tore Østby, der hidtil havde været chef for selskabets investor relations, og han varetog posten frem til den 3. april 2018, hvor Geir Karsen tog over som koncernens øverste ansvarlige for finanserne.

Det er åbenbart gået så godt, der nu er basis for at fremme Geir Karlsen til vicekoncernchef og stedfortræder for Bjørn Kjos. Det sker sideløbende med varetagelse af hvervet som koncernfinansdirektør.

Geir Karlsen er civiløkonom fra Handelshøyskolen BI i Oslo, og han har siden 2005 fungeret som finansdirektør i tre forskellige virksomheder inden for shippingbranchen, først hos Golden Ocean Group, herefter Songa Offshore og fra 2014 til 2018 var han koncernfinansdirektør for det London-baserede shippingselskab Navig8 Group.

Nyder stor tillid
Udnævnelsen af Geir Karlsen som vicekoncernchef kan være første skridt i retning af det annoncerede generationsskifte, da bestyrelsesformand Bjørn K. Kise allerede har meddelt, at man er i gang med at finde afløseren for koncernchef Bjørn Kjos.

Da bestyrelsesformanden samtidig har meddelt sin afgang ved den førstkommende generalforsamling, er der angiveligt behov for, at Norwegian signalerer til investorer og øvrige interessenter, at der er kompetente personer i koncernledelsen til at tage over, når først Bjørn H. Kise er væk fra bestyrelsen og sidenhen Bjørn Kjos ikke længere er en del af den daglige ledelse.

“Geir har i løbet af det år, han har været ansat i Norwegian, vist solide lederegenskaber og nyder stor tillid internt i koncernen. Jeg ser frem til et fortsat tæt, konstruktivt og strategisk vigtigt samarbejde med Geir fremover,” siger koncernchef Bjørn Kjos i en pressemeddelelse.

Det norske medie E24.no har spurgt Norwegians kommunikationsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen, om det betyder, at Geir Karlsen snart skal tage over efter Bjørn Kjos.

“Bjørns rolle er ikke forandret med dette,” lyder svaret fra kommunikationsdirektøren.

 

Relaterede artikler:

Norwegians bestyrelsesformand træder tilbage

Har indledt jagten på en ny Norwegian-koncernchef

Koncerndirektør forlader Norwegian