- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Ryanair mistede 100 millioner passagerer i 2020

Coronapandemien rammer lavprisflyselskabet Ryanair hårdt. Selskabet havde sidste år en nedgang i passagertallet på 66 procent. Konkurrenten Wizz Air mistede 58 procent af passagererne i 2020.

Coronapandemien ramte stort set alle europæiske flyselskaber hårdt i 2020, og Europas største lavprisflyselskab Ryanair er ingen undtagelse. Det fremgår af Ryanairs trafik for december og 2020 samlet set.

Ryanairs flåde af Boeing 737-fly fløj i 2020 med i alt 52,1 millioner passagerer, mens selskabet året før havde 152,4 millioner passagerer. Ryanair mistede dermed over 100 millioner passagerer sidste år, hvilket svarer til et fald på 66 procent.

I december 2020 fløj Ryanair blot med 1,9 millioner passagerer, svarende til et fald på 83 procent i forhold til december 2019.

Lavpunkt i foråret
Decembertallet var samtidig det laveste passagerantal på en måned for Ryanair siden forårets første bølge af coronapandemien, hvor det irske lavprisflyselskab i både april og juni var helt nede på 400.000 passagerer om måneden.

I løbet af sommeren 2020 så det lidt bedre ud for Ryanair, som i august nåede op på syv millioner passagerer, hvilket dog var 53 procent færre passagerer end i samme måned året før.

Load factor på 81 procent
Ryanairs fly var dog i betragtning af den lave efterspørgsel under pandemien forholdsvist godt fyldt op i løbet af året med en gennemsnitlig load factor på 81 procent. Det vidner om, at selskabet begrænsede kapaciteten betydeligt sidste år. I december fløj Ryanair eksempelvis kun med cirka 22 procent af den normale kapacitet for december.

Under normale omstændigheder opererer Ryanair i øvrigt med load factors på 95-97 procent – altså med næsten fyldte fly – året rundt.

16,7 millioner passagerer hos Wizz Air
Lavprisflyselskabet Wizz Air, som er en stor konkurrent til Ryanair – har også offentliggjort sine trafiktal for 2020. Det ungarske flyselskab fløj sidste år med 16,7 millioner passagerer i forhold til 39,8 millioner året før. Det svarer til et fald på 58 procent.

I december havde Wizz Air 665.722 passagerer mod over 3,3 millioner passagerer i december året før – svarende til at fald på 80 procent.

Wizz Air er et de flyselskaber i Europa, som er vokset mest i de seneste år, og på trods af coronakrisen fortsætter væksten. I december 2020 tilføjede Wizz Air således seks nye ruter fra baserne i Doncaster Sheffield, London Gatwick og London Luton til destinationer i Tyrkiet, Bulgarien, Spanien og Grækenland.

 

Relaterede artikler:

Ryanair: Fjern de idiotiske karantæneregler

Første Ryanair-underskud i 30 år i sommerkvartal

Wizz Air øger presset på Norwegian