Ryanair Boeing 737-800 i Københavns Lufthavn. (Foto: Bene Riobó)

Ryanair: Fjern de idiotiske karantæneregler

Ryanair her henvendt sig til den britiske transportminister Grant Shapps med krav om, at de hasteindførte karantæneregler for rejsende fra Danmark øjeblikkeligt fjernes.

Det er ikke kun danske rejsende samt de danske landsholdsspillere, der er bosat i udlandet, der er blevet ramt af det indrejseforbud, som den britiske regering i løbet af weekenden indførte af frygt for at få den nye cluster 5-coronavirus fra Danmark ind i Storbritannien.

Hos Ryanair er der også stærk utilfredshed med de nye regler, som selskabet på sin Twitter-konto kalder “idiotiske”. Det hænger blandt andet sammen med, at Ryanairs flypersonale i givet fald ville komme i 14 dages karantæne efter ankomst til Storbritannien, hvis de havde været beskæftiget på en flyvning fra Danmark. Også selvom der i givet fald ville være tale om en turnaround i København, Billund eller Aarhus på kun 25 minutter, hvor de ikke skulle forlade flyet.

“Vi appellerede denne grundløse beslutning til UK DOT (det britiske transportministerium, red.) i morges og forklarede, at der ikke er noget videnskabeligt grundlag for en sådan 14-dages flybesætningskarantæne, men vi blev informeret om, at transportminister Grant Shapps havde taget denne beslutning, og den kan ikke ændres. Vi har derfor intet andet valg end at annullere alle flyrejser til og fra Danmark med øjeblikkelig virkning, indtil denne bizarre og grundløse 14-dages flybesætningskarantæne er fjernet,” lyder det i en meddelelse fra selskabet.

Det er ikke alle briter enige i. En Liverpool-baseret neurolog med navnet NA Fletcher skriver i et svar på Ryanairs Twitter-opslag: “Lyt ikke til de Ryanair-fjolser Grant Shapps – eller deres utroligt farlige krav. For vores alles skyld, så luk ikke nogen fra Danmark ind i Storbritannien! Ryanair ved ikke, hvad de taler om og har tydeligvis tabt hovedet.”

Tidligst flyvninger i weekenden
Med denne beslutning har Ryanair indtil videre sat de seks tilbageværende ruter fra Storbritannien til Danmark på pause indtil den kommende weekend, men der er betydelig risiko for, at rejseforbuddet kan blive forlænget.

Det kommer i givet fald ikke til at spille den store rolle for Ryanair, for selskabet har i forvejen aflyste mange flyvninger til og fra Danmark i den sidste halvdel af november.

Fra København vil der således ikke være Ryanair-afgange til Storbritannien før den kommende weekend. Til London-Stansted og Manchester håber Ryanair at kunne flyve på lørdag den 14. november, mens der er planlagt en afgang til London-Luton og Edinburgh på søndag den 15. november. Herefter vil tre af ruterne blive suspenderet indtil begyndelsen af december, mens Ryanair vil forsøge at fastholde flyvningerne til London-Stansted, hvis det bliver muligt.

Ruterne fra Billund og Aarhus til London-Stansted har udsigt til en enkelt rundtur den 15. november, hvorefter de øvrige afgange er blevet aflyst indtil begyndelsen af december.

 

Relaterede artikler:

Dansk Luftfart: Briterne har overreageret

Storbritannien forbyder passagerfly fra Danmark

Ryanair skærer dybt i Danmark