- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

SAS øger på ruten til Færøerne

SAS vil i vinterprogrammet flyve seks gange om ugen til Vágar Lufthavn. Det er en kapacitetsforøgelse på 41 procent i forhold til sidste år.

SAS valgte for 2 ½ år siden at gå ind på ruten fra København til Vágar Lufthavn på Færøerne – en rute, som det færøske selskab Atlantic Airways ellers havde haft for sig selv gennem flere år.

Satsningen har tilsyneladende været en succes for SAS, der i sommerprogrammet i år valgte øge sin kapacitet på ruten i højsæsonen med næsten 30 procent ved at indsætte en ekstra afgang to dage om ugen i uge 27-32 til at supplere den daglige middagsafgang fra Københavns Lufthavn.

Seks ugentlige flyvninger til vinter
Nu skruer SAS også op for rutebetjeningen i det kommende vinterprogram, hvor kapaciteten på SAS-ruten til Færøerne øges med cirka 41 procent sammenlignet med vintersæsonen sidste år.

Fra den 27. oktober vil SAS således flyve seks gange om ugen mellem Danmark og Færøerne, mens der i højsæsonen om sommeren er ni ugentlige flyvninger. I alt tilbyder SAS nu årligt over 125.000 sæder mellem Københavns Lufthavn og Vágar Lufthavn.

“Vi oplever en stor opbakning og interesse for ruten til Færøerne, og derfor øger vi igen vores tilbud på ruten,” siger Johan Laurberg Lund Kofoed, Network Manager, SAS.

Nyt landingssystem sikrer stabilt produkt
SAS har siden marts med succes benyttet RNP-landingssystem (Required Navigation Performance) på flyvninger til Færøerne, som selskabet betjener med nye Airbus A320neo, og det har medvirket til en mere stabil drift og bedre regularitet.

RNP er en satellitbaseret landingsprocedure, som medvirker til at forbedre regulariteten under vanskelige vejrforhold, som det ofte er tilfældet på Færøerne.

”Færøerne kan være et vanskeligt sted at flyve til, men udstyr som RNP, der gør det lettere at lette og lande i vejrforhold som eksempelvis tæt tåge,” siger Johan Laurberg Lund Kofoed.

SAS har henover sommersæsonen indtil videre oplevet 11 dage, hvor RNP var afgørende for, at A320neo-flyet kunne lande i Vágar Lufthavn.

Hvert år rejser omkring 110.000 turister til Færøerne. De seneste år er antallet steget med cirka 10 procent, og det skyldes blandt andet bedre flyforbindelser til både Danmark og resten af Skandinavien. De største turistmarkeder er Danmark, Norge og Tyskland.

 

Relaterede artikler:

Ny passagerrekord på Færøerne

SAS skrev historie på Færøerne

SAS øger til Færøerne