- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

SAS og Airbus indgår samarbejde om hybrid- og elfly

SAS og Airbus har indgået en officiel samarbejdsaftale om den næste generation af bæredygtige fly. Projektets formål er at få kortlagt muligheden for at introducere større hybrid- og elfly til kommerciel brug inden for 10-15 år.

Samarbejdet skydes i gang allerede i juni og løber i første omgang frem til slutningen af 2020. Det indebærer et fælles forskningsprojekt, hvor SAS og Airbus sammen vil opbygge viden og se på udfordringerne og mulighederne i forhold til drift og infrastruktur ved hybrid- og elfly til kommercielt brug.

“Vi er stolte af vores ambitiøse arbejde og mål for mere bæredygtig luftfart. Det er derfor glædeligt, at Airbus har valgt SAS som partner i dette fremtidige og vigtige projekt, “siger koncernchef Rickard Gustafson, SAS.

SAS har i årtier arbejdet for at reducere udledning af emissioner fra sine flyoperationer og medvirker i forvejen i flere forskningsprojekter inden for bæredygtig luftfart.

Næste skridt i SAS’ mål om bæredygtighed
SAS har et mål om at nedbringe selskabets CO2-udledning med 25 procent i 2030. Det vil blandt andet ske ved at forny flyflåden med mere brændstofeffektive fly og brug af biobrændstof.

I dag CO2-kompenserer SAS alle flyrejser, som gennemføres af SAS-kunder, der er medlem af selskabets Eurobonus-program.

Udvikling af hybrid- og elfly skal være det næste store skridt inden for fremtidens teknologi i branchen.

“Vi er glade for at indlede dette partnerskab med SAS. Vi udnytter vores respektive ekspertise til at udforske potentialet og mulighederne for at introducere hybrid- og elfly i luftfart, ” siger Grazia Vittadini, Airbus Chief Technology Officer.

Aftalen med SAS styrker ifølge Airbus yderligere den europæiske flyproducents position på et felt, hvor Airbus allerede i dag investerer og fokuserer sin forskningsindsats for at udvikle hybrid-elektriske og elektriske teknologier til at drive fremtidens flymotorer.

 

Relaterede artikler:

Grøn tænketank roser dansk luftfarts klimaplan

SAS vurderes mere bæredygtig end Norwegian og Finnair

SAS fylder tanken med blomsterbenzin