- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Verdens længste flyrute bliver endnu længere

Til november genåbner Singapore Airlines verdens længste flyrute, der samtidig bliver fem kilometer længere. Flyvetiden på ruten i en Airbus A350 er over 18 timer.

Verdens længste rute med passagerfly har været indstillet i de seneste syv måneder som følge af coronakrisen, men nu vender den atter tilbage.

Singapore Airlines oplyser, at den direkte rute mellem Singapore og New York vender tilbage fra 9. november. Og denne gang bliver flyrejsen lidt længere. Mens flyselskabet frem til den midlertidige rutelukning 25. marts i år fløj til Newark-lufthavnen, vil der i stedet fremadrettet blive fløjet til den lidt større JFK-lufthavn.

Mens flyveafstanden mellem Singapore og New York-Newark er 9.534 nautiske mil, hvilket svarer til 15.343 kilometer, er afstanden mellem Singapore og New York-JFK tre mil længere – eller hvad der svarer til fem kilometer ekstra. Og verdens længste flyrute, der løber hen over Asien og Grønland, bliver dermed endnu længere.

Flyvetid på 18 timer og 40 minutter
Singapore Airlines vil tilbyde tre ugentlige rotationer på ruten mellem Singapore og New York. Rutenumrene er SQ23 og SQ24, og den lange rejse vil blive betjent med de moderne Airbus A350-900. Denne flytype har 42 sæder på Business Class, 24 sæder på Premium Economy Class samt 187 sæder på Economy Class.

Der er afgang fra Singapore klokken 02.25 lokal tid med ankomst klokken 07.30 til New York, og flyvetiden er 18 timer og fem minutter. På returrejsen er der afgang klokken 22.30 lokal tid med ankomst i Singapore klokken 06.10 to dage efter på grund af tidsforskellen. Flyvetiden er her 18 timer og 40 minutter.

”At operere disse flyvninger mellem Singapore og New York-JFK er et vigtigt skridt i genopbygningen af vores globale netværk. Direkte ultra-lange ruter er grundlaget for vores betjening af det vigtige amerikanske marked. Vi vil fortsætte med at øge på eksisterende ruter og genåbne andre ruter, efterhånden som efterspørgslen på både passager- og fragtruter vender tilbage,” siger Lee Lik Hsin, kommerciel direktør i Singapore Airlines.

Mens passagertallene fortsat er lave som følge af coronapandemien, forventer Singapore Airlines til gengæld en betydelig efterspørgsel på fragt på ruten til New York.

Paris-Sydney er verdens længste ikke-betjente rute
Øverst på top 3-listen over verdens længste betjente flyruter er altså Singapore-New York. På den følgende plads er ruten Auckland-Doha med Qatar Airways, og flyveafstanden er her 14.536 kilometer. På tredjepladsen er Qantas’ Perth-London-rute på 14.499 kilometer.

Top 3-listen over verdens længste ikke-betjente flyruter tæller to ruter, der ikke kan betjenes med de flytyper, der er på markedet i dag. I hvert fald ikke, hvis flyet er fuldt lastet. Der er tale om Paris-Sydney-ruten på 16.944 kilometer og London-Brisbane-ruten på 16.542 kilometer.

Verdens længste ikke-betjente flyrute, som nutidens fly kan betjene, er New York til Sydney. Ruten er 16.013 kilometer, og i oktober sidste år gennemførte australske Qantas en testflyvning mellem de to byer. Flyvetiden var 19 timer og 15 minutter.

 

Relaterede artikler:

Her er verdens længste flyruter som (endnu) ikke betjenes

19 timer og 15 minutter i luften

Ny flyrute bliver verdens længste