​Fremtidens business class-sæder oven på hinanden

Et designfirma har udviklet en ny type business class-sæder i form af små kabiner stablet oven på hinanden. Det skulle give plads til 30 procent flere passagerer.

Flyproducenter, stolefabrikanter og flyselskaber tænker hele tiden nye tanker når det kommer til kabineindretning. Hvordan kan kundeoplevelsen forbedres med hensyn til plads, lys og komfort. Og nu spiller et britisk designfirma sig på banen med et forslag til hvordan fremtidens business class-kabiner kan indrettes. Det skriver Australian Business Traveller.

Firmaet Factorydesign forestiller sig en række personlige pupper, kaldet Air Lair, der stables oven på hinanden, så man udnytter rummet over sæderne bedst muligt. Passagererne kan således ikke stå oprejst direkte foran deres sæde. I stedet kravler de ind i de små kabiner. Tanken er, at passagererne på den måde bedre kan ”kontrollere” deres eget ”personlige rum” i flykabinen uden at blive forstyrret af andre passagerer.

Dermed appellerer puppen primært til solorejsende, som ønsker minimal interaktion med andre rejsende undervejs.

”Du ville kun ønske at være i en Air Lair-puppe, hvis du ikke ønskede at have kontakt med andre passagerer. Det er et sæde for singler. Det er et privat rum,” erkender Adam White, direktør for Factorydesign.

Eje en Ferrari
Brugerne af Air Lair skal ikke være dårligt gående eller have svært ved at komme ind og ud af pupperne, der enten er placeret helt nede ved gulvet eller i op til 1,5 meters højde. Men Adam White sammenligner det med at eje en Ferrari eller en firhjulstrækker. Hvis man ejer et eksemplar af den italienske sportsvogn, så skal man nok få lært at komme ind og ud af den. Og hvis man ejer en lækker firhjulstrækker med langt op til styrehuset, så skal man også nok få lært at komme ind i den.

Den traditionelle tv-skærm er udskiftet med en projektor bag sædet. Den kaster så tv-billedet op på en skærm. På den måde kan billedet blive meget større end på de monitorer, man finder i mange business class-kabiner i dag.

Ifølge Factorydesign, så vil det skabe plads til 30 procent flere passagerer, at sæderne på den måde stables oven på hinanden.

Factorydesign har bygget en mock-up af en business class-kabine i et Airbus A380-fly med Air Lair-pupper. Fotos: Factorydesign.