​Ny todages Lufthansa-strejke

Lufthansas piloter går i strejke fra mandag middag og 36 timer frem. Det er den niende strejke i år og berører europæiske og interkontinentale flyvninger på samme tid.

Selvom Lufthansas piloter ikke har strejket i mere end en måned, så er de stadig utilfredse. Og derfor trækker de igen strejkevåbnet. Det sker mandag kl. 12 og 36 timer frem til midnat tirsdag aften. Her vil piloterne på alle Lufthansas europæiske ruter strejke. Fra kl. 03.00 natten mellem mandag og tirsdag og frem til midnat tirsdag aften vil strejken også indbefatte Lufthansas langdistanceflyvninger.

Det meste af tirsdagen vil alle Lufthansas passagerflyvninger således være berørt. Piloterne har strejket adskillige gange i løbet af efteråret. Men det er første gang at piloterne på både de europæiske ruter og de interkontinentale ruter strejker samtidig.

Dermed strammer piloterne grebet om Lufthansa og gør, at strejken får langt større konsekvenser end tidligere strejker. Piloterne har dog lige som tidligere allerede inden strejkens start sat sluttidspunkt på.

Den niende strejke
Lufthansa havde sent søndag eftermiddag ikke noget præcist overblik over hvordan strejken ville påvirke de enkelte ruter til og fra trafikknudepunkterne i Frankfurt og München. Men selskabet opfordrede rejsende, der skal flyve med Lufthansa mandag eller tirsdag, til at holde sig opdaterede i løbet af søndag aften på selskabets hjemmeside med trafikinformationer.

Lufthansas datterselskab Germanwings er ikke berørt af strejken.

Det er en strid i forbindelse med pensionsreglerne, der har fået piloternes fagforening til at kræve en ny overenskomst. Sidst piloterne strejkede var den 20. og 21. oktober. Den aktuelle strejke bliver den niende i år i hos Lufthansas piloter.