Norwegian-fly foran terminalbygningen i Aalborg Lufthavn (Foto: Aalborg Lufthavn)

​Store forskelle i indenrigstrafikken

Mens Billund Lufthavn havde en indenrigsfremgang på næsten 20 procent i oktober, så gik Aalborg Lufthavn mere end syv procent tilbage.

Ruten mellem København og Aalborg er med mere end 81.000 passagerer i oktober stadig Danmarks suverænt største. Men hvis man kigger ned over trafiktallene fra de tre jyske lufthavne i Billund, Aarhus og Aalborg, så falder det i øjnene hvordan kraftig indenrigsvækst i Billund i oktober står i skærende kontrast til indenrigstilbagegang i Aalborg i samme måned. I Aarhus ligger man sig midt imellem med en lille vækst.

Således fløj 13.482 passagerer i oktober måned på SAS-ruten mellem Billund og København. Det er en fremgang på 19,1 procent i forhold til samme måned sidste år og det højeste antal passagerer i en oktober de seneste fire år.

I Aalborg måtte man notere sig en tilbagegang på 7,1 procent i antallet af passagerer på ruten mellem Aalborg og København. En rute, hvor Norwegian og SAS flyver vinge mod vinge. På trods af den direkte konkurrence mellem Skandinaviens to største flyselskaber, så har DSB og privatbilerne for manges vedkommende tilsyneladende været billigere.

På Djursland, i Aarhus Lufthavn, havde man 1,9 procent flere indenrigspassagerer end samme måned sidste år. I alt gik 21.220 indenrigspassagerer gennem lufthavnen ved Tirstrup.

Udgør 50 procent
Da indenrigstrafikken kun udgjorde fem procent af den samlede passagertrafik i Billund Lufthavn, så betød en tilbagegang i udenrigstrafikken på 2,4 procent, at passagertallet samlet set faldt med 0,8 procent i forhold til samme måned sidste år.

I Aalborg faldt antallet af udenrigspassagerer med 4,1 procent. Tilbagegangen i antallet af både indenrigs- og udenrigspassagerer kunne ikke opvejes af en charterfremgang på 9,9 procent. Derfor måtte lufthavnen samlet set notere en tilbagegang på 4,6 procent. Den nordjyske lufthavn kan så varme sig ved, at oktober også bød på to markante rutenyheder fra lufthavnen. Først og fremmest nyheden om Lufthansas entré til marts næste år med en rute til Frankfurt. Og SunCharters annoncering af fire charterruter fra lufthavnen næste sommer.

Også i Aarhus blev det samlet set til en tilbagegang. For selvom indenrigstrafikken udgør mere end 50 procent af det samlede antal passagerer, så var tilbagegangen på udenrigsområdet og chartertrafikken så stor, at det trak det samlede antal passagerer i oktober kraftigt ned. En udenrigstilbagegang på 28,3 procent og en chartertilbagegang på 16,8 procent resulterede således i en samlet tilbagegang på 13,8 procent.