12.000 personer vil teste ny storlufthavn

Den nye tyske storlufthavn Flughafen Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER) åbner i juni måned næste år. I løbet af blot seks uger har omkring 12.000 meldt sig som testpersoner for den nye Berlin-lufthavn.

Søndag den 3. juni 2012 bliver en festdag i Berlin. På denne dato åbner den tyske hovedstadsnye storlufthavn, der har fået navnet Berlin Brandenburg Willy Brandt.

Lufthavnen bliver bygget på den bestående infrastruktur i Berlin-Schönefeld og erstatter principielt også Tempelhof-lufthavnen, der lukkede i 2008 og Berlin-Tegel, der lukker inden udgangen af 2012.

Men inden åbningen af lufthavnen er det nødvendigt at sikre sig, at alle servicefaciliteter fungerer upåklageligt for at undgå køer og kaos ide første dage og uger efter åbningen.

Derfor harledelsen i den nye storlufthavn taget initiativ til at rekruttere et antal testpersoner, der i perioden fra 26.januar til 16. maj 2012skal teste og bedømme lufthavnen og dens servicefaciliteter.

I løbet af blot seks uger har 12.000 tilmeldt sig som testpersoner. De første 10.000har booket sig ind på nogle specifikke datoer, mens de øvrige 2.000 stårpå en venteliste, der stadig er åben for tilgang.

Testpersonerne skal agere passagerer, som skal foretageen flyrejse.Testpersonerne skal medbringe en kuffert ogforetage indcheckningpå normal vis, inden turen gennem sikkerhedskontrollen og videre ud til gaten. Det handler for lufthavnen om at skabe en situation, der mest muligt ligner en realistisk dag i normal drift.

Det har kostet op imod € 2,5 milliarder – eller omkring 18,5 milliarder danske kroner – at etablere lufthavnen.Kapaciteten vil fra åbningen være op til 30 millioner årlige passagerer med udvidelsesmuligheder op til 50 millioner.

Berlin Brandenburg Airport bliver “hub“ forairberlin, Germania, easyJet og Germanwings, menslufthavnen hos Lufthansa har statusaf “focus city“, idet det store tyske luftfartselskab sværger til Frankfurt og München som primære trafikknudepunkter.