25 millioner Ryanair-passagerer i Sverige

Siden den første ruteetablering i Sverige i 1997 har det irske lavprisflyselskab Ryanair transporteret 25 millioner flypassagerer på de svenske ruter. Alene i år vil Ryanair transportere over 3 millioner passagerer til og fra Stockholm-Skavsta, Gøteborg og Malmø.

Det irske lavprisflyselskab Ryanair kunne forleden fejre passagerer nummer 25 millioner på selskabets svenske ruter.

Den heldige passager var Zara Knutson, der samtidig fik overrakt et gavkort på en gratis rejse for to personer til Alicante samt tre overnatninger på det firestjernede og luksuriøse Suites del Mar Hotel.

Ryanair har været etableret i Sverige siden 1997 og opererer i dag 69 ruter fra 7 lufthavne. Hovedbasen er i Stockholm Skavsta, herefter følger Gøteborg City og Malmo-Sturup. Herudover flyver Ryanair også til lufthavnene i Stockholm-Västerås, Småland-Växjö, Karlstad og Skellefteå.

“I løbet af blot 14 år har Ryanair transporteret 25 millioner passagerer til og fra Sverige, hvor rejsende har kunnet spare 2 milliarder euro (18,5 milliarder svenske kroner) ved at skifte fra SAStil Ryanairs lave priser og miljøvenlige flyflåde,“ siger koncernchef Michael O´Leary fra Ryanair.

Den kontroversielle luftfartsdirektør understreger samtidig, at Ryanair alene i 2011 kommer til at transportere over 3 millioner passagerer via Stockholm-Skavsta, Gøteborg City og Malmø-Sturup. I tillæg hertil sikrer Ryanair beskæftigelse til 3.000 personer i disse lufthavne. Det understreger ifølge O´Leary selskabets engagement og investeringer i det svenske marked.

“Ryanair er det største passagertransportselskab i Stockholm-Skavsta og Gøteborg City og slår alle andre luftfartsselskaber med vore garanterede laveste priser, ingen brændstoftillæg og fleste afgange,“ fortsætter Michael O´Leary.

At Ryanair har fået en god del af det svenske og skandinaviske marked er også blevet bemærket hos SAS.. Således kommenterede koncernchef Rickard Gustafson fra SAS ved præsentationen af 4 Excellence-strategien, at selskabet var i konkurrence med Ryanair på 15 % af indtægtsgrundlaget på de korte ruter.

I Danmark flyver Ryanair til lufthavnene i Billund og Aarhus, mens selskabet i Norge har hovedbase i Moss Lufthavn Rygge, men også flyver til Sandefjord Lufthavn Torp og Haugesund.