3.000 kabineansatte samlet i én forening

Omkring 3.000 kabineansatte hos danskbaserede luftfartsselskaber bliver fremover samlet i en og samme interesseorganisation, der får navnet Danish Cabin Crew (DCC).

Det bliver en slagkraftig organisation for kabineansatte, der fremover bliver organiseret i Danish Cabin Crew (DCC).

DCC er en ny interesseorganisation, der har til formål at forbedre ansættelses-og arbejdsvilkår hoskabinepersonalet ansathos danskbaseredeflyselskaber.

DCC er kommet til verden gennem sammenlægning af Flyvebranchens Personale Union (FPU), som er en gren af Serviceforbundet samt Cabin Union Denmark (CUD), derer organiseret via Cabin Attendants Union (CAU) og erden faglige organisation for SAScabin crew i Danmark og medlem af hovedorganisationen FTF.

Kabineansatte i Cimber Sterling er via Cimber Cabin Union organiseretgennem FPU, men Thomas Cook Airlines kabinepersonale er organiseret via CUD.

Dermed vil der i Danish Cabin Crew være samlet kabinepersonale i flyselskaberne SAS, Thomas Cook, Cimber Sterling, Air Greenland, Primera Air og Sun-Air of Scandinavia. Det vil sige samlet omkring 3.000 medlemmer, hvilket svarer til næsten 99 procent af samtlige kabineansatte hos danskbaserede flyselskaber.

Den nye interesseorganisationskalstå overfor DI-organisationen Dansk Luftfart i fremtiden.

Det er meningen, at Danish Cabin Crew ifølge eget udsagnskal skabe større lydhørhed hos ledelserne i de flyselskaber, der opererer i og fra Danmark.

“Medlemmer har med deres arbejdsindsats og afgivelse af løn- og arbejdsvilkår gennem nu mange år allerede mere end i rigt mål udvist loyalitet og fleksibilitet,“ skriver de to foreningeri en fælles pressemeddelelse, der er udsendt via Ritzau.

DCC udtaler, at foreningen i fremtiden vil hjælpe i forbindelse med fagpolitiske og arbejdsretslige problematikker hos relevante sagsbehandlende tilsynsmyndigheder og de politiske beslutningstagere.