Op mod 5.000 passagerer strandet i lufthavn

Thai Airways genoptog torsdag sin flytrafik mellem Bangkok og Europa, men det kan tage op til tre dage at få alle passagerer afsted.

Omkring 4.900 passagerer var torsdag strandet i Bangkok Suvarnabhumi-lufthavnen som følge af, at luftrummet over Pakistan var lukket, hvilket gav udfordringer for flytrafikken – især for trafikken mellem Sydøstasien og Europa.

En lang række fly fra Bangkok til destinationer i Europa og Asien var aflyst torsdags, rapporterer lokale medier, og særligt flyselskabet Thai Airways var hårdt ramt af aflysninger.

Thai Airways begyndte dog torsdag at genoptage selskabets flyvninger til Europa ved at sende flyene gennem kinesisk luftrum. Samtidig forsøger selskabet at sende strandede passagerer afsted med andre selskaber samt med tre særfly, skriver Bangkok Post.

Danske passagerer strandet
Ifølge direktøren for Thai Airways landoperationer var der torsdag fortsat omkring 3.000 strandede Thai Airways-passagerer i lufthavnen, og det vil ifølge selskabet tage op mod tre dage at få dem alle sendt afsted mod deres destinationer.

Blandt de strandede passagerer er en del danskere – heriblandt en gruppe på 25 studerende, der har været på en månedlang rejse i Asien.

”Vi får ingen hjælp eller informationer,” siger 21-årige Sara Bjerregaard Larsen til nyhedsbureauet AP.

Luftrum lukket indtil fredag formiddag
De pakistanske luftfartsmyndigheder sagde torsdag, at luftrummet vil forblive lukket indtil fredag klokken 13 lokal tid (klokken 9 dansk tid). Pakistan lukkede luftrummet onsdag morgen, efter at pakistansk militær meddelte, at de havde skudt to indiske kampfly ned.

Dermed bliver alle fly dirigeret uden om pakistansk luftrum, og det har siden påvirket ikke alene den regionale flytrafik, men også en lang række flyforbindelser mellem Asien og Europa.

Fly fra eksempelvis Thailand, Vietnam og Singapore har måttet flyve på alternative og længere ruter, og har i nogle tilfælde været nødt til at mellemlande for at tanke op. Samtidig er en lang række flyafgange blevet aflyst.

Blandt de selskaber, der har været berørt af situationen i form af aflysninger og forsinkelser, er Finnair, Thai Airways, Singapore Airways, British Airways, Air France og KLM.

 

Relaterede artikler:

Kashmir-konflikt forstyrrer flytrafik mellem Asien og Europa

Thai vil slå Norwegian på tider, priser og service

Flyafgang til Bangkok otte gange i døgnet