86 procent flere nordiske turister på krydstogt

Potentialet i det danske marked er meget stort, mener den nordiske direktør for krydstogtsrederiet Royal Caribbean Cruise Lines. Antallet af nordiske krydstogtsgæster til Middelhavet er i løbet af et år vokset med ikke mindre end 86 procent.

Denne sæson har krydstogtsrederiet Royal Caribbean Cruise Lines (RCCL)11 skibe i Middelhavet inklusiv nogle af de største skibe i Freedom-klassen. Disse skibe tilbyder en bred vifte af aktiviteter, restauranter og destinationer.

Det tiltrækker i stigende grad nordiske turister, der vælger at tage på cruise i Middelhavet.

Sammenlignet med 2010 er der i år 86 % flere nordiske turister, der tager på cruise i Middelhavet. Det viser bookingtal fra RCCL.

”Vi er meget glade for, at nordiske turister endelig har fået øjnene op for alle de fordele, der er ved at vælge et cruise i ferien. Vi mener jo, at det er det bedste af to verdener: På den ene side en all-inclusive, afslappende ferie i solen og på den anden side en kulturel oplevelse med stop i spændende havne som Rom, Sicilien, Athen, Santorini, Rhodos, Istanbul og Jerusalem ”, siger Roar Meidal, der er Managing Director for Royal Caribbean Cruise Lines i Norden.

Ifølge undersøgelsen er det nordmændene, der er trækkraften i denne udvikling.Vore norske naboer udgør således over halvdelen af denne stigning, svenskerne indtager andenpladsen med knapt en fjerdedel af stigning, mens Danmark og Finland hver især repræsenterer en tredjedel af væksten.

Den foretrukne ferie er ifølge RCCL7-dages cruises med de største og mest innovative skibe, såsom Liberty of the Seas, som sejler fra Barcelona til f.eks. Nice, Rom eller Napoli.

”Vi glæder os over den øgede nordiske interesse for cruises i Middelhavet” siger Roar Meidal. ”Vi har en god vækst i Danmark og ser frem til den dag, hvor tilvæksten er lige så stor, som den er i Sverige og Norge. Potentialet i det danske marked er meget stort. 10 procent flere danskere tager på cruise i Middelhavet sammenlignet med sidste år, men på trods af stigningen er der plads til forbedring, når man sammenligner med de andre nordiske lande”, konkluderer Roar Meidal.