SAS-fly i Aalborg Lufthavn (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Aalborg Lufthavn mod nye højder

Flere end 165.000 passagerer rejste gennem Aalborg Lufthavn i september, og dermed har lufthavnen sat ny passagerrekord.

I juni 2008 nåede Aalborg Lufthavn for første gang nogensinde op over 100.000 passagerer i en måned. Det er sidenhen blevet en af milepælene i lufthavnens historie, men i den nordjyske lufthavn kan man snart begynde at spejde op imod 200.000 månedlige passagerer.

Det virker muligt på baggrund af den fortsatte vækst i lufthavnen, hvor der i september var 165.168 rejsende gennem terminalen. Det er ny rekord og er således en fremgang på 6,2 procent i forhold til samme måned året før.

At man nåede så højt op i september, kommer tilsyneladende også en smule bag på lufthavnens ledelse.

“Vi havde høje forventninger til september, da det altid er en travl måned, men at vi for første gang nogensinde kommer over 160.000 rejsende på en måned, er virkelig en markant rekord,” siger administrerende direktør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn i en pressemeddelelse.

Vækst i alle segmenter
Som det har været tilfældet i de foregående otte måneder, var det også udenrigstrafikken, der trak væksten. I alt 55.193 udenrigspassagerer rejste på de internationale ruter i september. Det var 4.975 flere end året før, og det repræsenterer en vækst på 9,9 procent.

Chartergæster var der også flere af i september. I charterflyene fra og til Aalborg Lufthavn var der i alt 26.524 passagerer, og det var 7,9 procent flere end september sidste år.

Indenrigtrafikken, der volumenmæssigt er den største af de tre trafiksegmenter, havde også fremgang. Her var der 2.695 flere passagerer i indenrigsflyene, således at 83.451 passagerer benyttede ruterne til København og Bornholm.

Flere parkeringspladser på vej
Den fortsatte vækst stiller dog krav til faciliteterne, og derfor må Aalborg Lufthavn endnu engang udvide parkeringsarealet omkring lufthavnen.

“Det er dejligt at sætte rekord, for det medfører også, at vi endnu engang vurderer vores kapacitet: Har vi nok siddepladser i vores lounge, har vi nok gates, p-pladser, security lanes, og så videre. I første omgang har vi besluttet at gå i gang med en udvidelse på et væsentligt område, nemlig på vores p-område. Vi anlægger 900 flere gratis p-pladser, der efter planen står klar til sommersæsonen 2019,” forklarer lufthavnsdirektøren.

 

Relaterede artikler:

Aalborg Lufthavn gør sikkerhedstjekket lettere

Op imod 450.000 rejsende i Aalborg Lufthavn

KLM indsætter store fly til Aalborg