Fly på forpladsen i Aalborg Lufthavn. (Foto: Aalborg Lufthavn | PR)

Aalborg Lufthavn tæt på 2019-niveau

Over 94 procent af passagererne i Aalborg Lufthavn var tilbage i november sammenlignet med samme måned før coronakrisen. Indenrigs- og chartertrafikken oversteg faktisk 2019-niveauet.

Passagererne er for alvor vendt tilbage til Aalborg Lufthavn i løbet af efteråret.

I årets sidste efterårsmåned rejste i alt 102.221 passagerer gennem den nordjyske lufthavn, hvilket svarer til 94,4 procent af niveauet fra november 2019, hvor lufthavnen håndterede 108.236 passagerer.

Der har især været tryk på chartertrafikken i november med i alt 9.439 passagerer mod 7.598 i samme måned i 2019. Det er en stigning på hele 24,2 procent. Mens udenrigstrafikken fortsat er under niveauet fra før coronapandemien, oplevede indenrigstrafikken en fremgang på 2,6 procent med 72.718 passagerer i november sammenlignet med samme måned i 2019.

Det var samtidig femte måned i træk, at Aalborg Lufthavn havde flere indenrigspassagerer end før pandemien.

Samme sædekapacitet som i 2019
Aalborg Lufthavn har set en forbedring i trafiktallene måned for måned sammenlignet med tallene før pandemien. Antallet af rejsende toppede indtil videre i den travle oktober med i alt 118.214 passagerer, mens der i september i år var 114.293.

”Vi ser i november to ud af tre trafikområder, der ikke kun er tilbage på 2019-niveau, men også overstiger det. Her er det særligt positivt at kigge på chartertrafikken, hvor vi i november ser en stor fremgang i forhold til 2019 på over 24 procent. Tilbage har vi udenrigstrafikken, som fortsat udvikler sig positivt, men her er rejseaktiviteten stadig ikke på fuld kraft,” siger Niels Hemmingsen, administrerende direktør i Aalborg Lufthavn.

”Ser vi til gengæld på den samlede rejsekapacitet til og fra Aalborg Lufthavn, er vi nu oppe på samme antal sæder som i 2019, løftet af indenrigstrafikken. Det vidner om et godt samarbejde med flyselskaberne for at fremme luftfarten og rejsemulighederne for de nordjyske erhvervs- og fritidsrejsende.”

Fremgangen i november i Aalborg Lufthavn var desuden yderst markant sammenlignet med november i 2020. Her satte rejserestriktioner en stor dæmper på rejseaktiviteten, der var på et minimum i særligt udenrigs- og chartertrafikken.

Ekstra afgange fra Atlantic Airways og DAT
Chartertrafikken i november var især præget af flyvninger til De Kanariske Øer, og dette fortsætter ind i december og den travle juletid. Aalborg Lufthavn har traditionelt set travlt omkring jul, hvor mange rejser af sted for at holde jul med familien eller besøge venner.

Atlantic Airways og DAT indsætter ekstra afgange omkring jul og nytår til henholdsvis Færøerne og Bornholm, så færinger og bornholmere, der bor i Aalborg-området, kan komme af sted.

Herudover ser Aalborg Lufthavn frem til, at SAS-ruten til Scandinavian Mountains Airport åbner 26. december med afgange hver torsdag og søndag frem til midten af marts. Den svenske lufthavn ligger tæt på de populære skisportsområder Sälen i Sverige og norske Trysil.

 

Relaterede artikler:

Corendon åbner også rute fra Aalborg Lufthavn

Stærk genopretning i de jyske lufthavne

Aalborg Lufthavn nærmer sig trafikken før corona