Aalborg slår igen Billund på vækst

De jyske lufthavne har vokseværk. Karup Lufthavn er helt udenfor kategori, men endnu engang er Aalborg Lufthavn foran rivalen i Billund målt på vækstrate. I den nordjyske lufthavn var fremgangen i september på 16,6 %, mens Billund Lufthavn måtte ‘nøjes’ med 14,4 %.

Lidt mere end en kvart million passagerer rejste gennem BIllund Lufhavn i september måned. Helt præcist 253.248 blev det til. Det er en fremgang på 14,4% i forhold til samme måned året før. Dermed manifesterer lufthavnen sin position som den næststørste lufthavn i Danmark.

I hælene ligger Aalborg Lufthavn, omend der er et pænt stykke vej mellem de to lufthavne. Ikke alene geografisk, men også i samlet passagertal. I september måned rejste nemlig 129.744 passagerer gennem Aalborg Lufthavn, hvilket er næsten 125.000 færre end i Billund Lufthavn mod syd.

Alligevel er det Aalborg Lufthavn, der igennem de seneste par år – og således også i september måned – har haft størst vokseværk. Fremgangen i Aalborg Lufthavn var på 16,6 % i sidste måned.

Det er stadig indenrigstrafikken, der bærer den største udvikling i Aalborg. For første gang nogensinde var der mere end 100.000 indenrigspassagerer i én måned. “Rent faktisk rejser der ligeså mange passagerer mellem København og Aalborg som mellem København og de øvrige fem danske indenrigslufthavne tilsammen,“ fortæller lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Tallet blev helt præcist 100.622 og en vækst på 16,1 %, Indenrigsvæksten i Billund Lufthavn var på lidt mere end 34 %, men samtidigfra et væsentligt lavere udgangspunkt, idet kun 14.803 rejste indenrigs til og fra Billund i september.

Udenrigstrafikken er til gengæld Billund Lufthavns hoveddomæne. Her rejste 144.175 passagerer gennem lufthavnens terminalanlæg og sikrede en vækst på 18,1 %. Det blev overgået af Aalborg Lufthavn, der kunne præstere en vækst på 29,7 % – men samtidig kun 13.614 udenrigspassagerer.

I løbet af nogle få uger tager de to lufthavne fat på vintertrafikprogrammet. Her har Billund Lufthavn udsigt til at miste en række af Ryanair´s sæsonruter fra lufthavnen. Men også i Aalborg Lufthavn forsvinder en enkelt rute. Det er Norwegians rute til Orly-lufthavnen ved Paris, der foreløbig lukker i vinterhalvåret.

Foto: Der er trængsel i Aalborg Lufthavn, når indenrigsoperatørerne SAS, Norwegian og Cimber Sterling gør sig klar til morgenrykket til København.