Abu Dhabi kåret som bedste lufthavn i Mellemøsten

Tre flyselskaber fra den arabiske golf fører sig i øjeblikket frem på det danske marked, hvor de store hubs i Bahrain, Doha og Dubai promoveres. Men den bedste lufthavn i Mellemøsten ligger rent faktisk i Abu Dhabi, hvis man skal følge vurderingen i Business Destinations Travel Awards 2011.

Etihad Airways er det eneste af de fire store arabiske golf-flyselskaber, der endnu ikke har fundet vej til Københavns Lufthavn. Sidste år åbnede Qatar Airways en rute fra Doha til København, mens Gulf Air i løbet af 10 dage indvier selskabets nye rute fra Bahrain. Og i begyndelsen af august måned kommer turen til Emirates,der vil flyve dagligt fra Dubai til København.

Selvom Etihad Airways endnu ikke har valgt at flyve til den danske hovedstadslufthavn, kan selskabet i stedet være stolte af, at flyve til og fra Abu Dhabi International Airport, der netop er kåret som “Best Airport in Middle East“ i Business Destinations Travel Awards 2011.

Prisen tildeles lufthavnens ejerselskab Abu Dhabi Airports Company (ADAC) for selskabets konstante stræben efter at skabe en kultur, hvor kun det ypperste er godt nok. ADAC tilbyder eksempelvis et bredt udvalg af services, der alle har topkvalitet. Det er lige fra butikker, restauranter, lounges, lufthavnshotel, ankomstservice, parkering og ikke mindst til Al Ghazal Golf Club.

Abu Dhabi International Airport har da også haft tocifret vækst gennem de senere år. I 2010 voksede passagertallet i lufthavnen til over 11 millioner, således at den maksimale kapacitet på 12 millioner passagerer er tæt på at være udnyttet.

Det er kun to og et halvt år siden, at lufthavnen åbnede Terminal 3 (T3), der fungerer som base for Etihad Airwys. Men ADAC er allerede i gang med et udviklingsprojekt, der skal skabe en ny hovedterminal, der skal ligge mellem de to parallelle baner. Projektet er blevet døbt Midfield Terminal og skal blandt andet huse cargo- og cateringfaciliteter.

Den planlagte kapacitet efter opførelsen af Midfield Terminalforventes at blive 20 millioner passagerer og vil gradvist stige til samlet 40 millioner passager årligt.

“ADAC er stolte af at modtage den prestigefyldte pris‘Best Airport in the Middle East’for Abu Dhabi International, hvilket er et vidnesbyrd om vort konstante fokus på at skabe en kultur, hvor kvalitet og ypperlighed er hovedelementer. Vi vil konstant fokusere på, at sikre de bedste vækstbetingelser for Abu Dhabi International Airport gennem investeringer og udbygning af vores kundeservice, således at vi også fremadrettet kan modtage lignende priser og opleve langt flere tilfreds forretnings- og fritidsrejsende i lufthavnen i de kommende år,“ siger James E. Bennett, der er CEO for Abu Dhabi Airports Company.

Business Destinations Travel Awards uddeles af det britiske magasin Business Development, ogvinderlufthavnen er udvalgt fra et antal nominerede lufthavne foretaget af et panel, hvorelementer som innovation, orginalitet, kvalitet og langsigtede vækststrategier har været fremherskende. Læserne af Business Destinations ertil sidste blevet bedt omstemme blandt panelets nominerede lufthavne, hvorved Abu Dhabi International Airport blev fundet som vinder.