Aegean åbner rute fra København til Kreta

Det græske flyselskab Aegean Airlines åbner næste sommer en direkte flyrute mellem København og Iraklio på den græske ferieø Kreta.

Charterarrangørerne får i stigende grad konkurrence fra de traditionelle ruteflyselskaber, der udvider rutenettet til i sommermåneder at omfatte nogle af de klassiske charterdestinationer.

Sådan bliver det også i den kommende sommer, hvor det græske Star Alliance-flyselskab Aegean Airlines vil åbne en rute mellem København og Iraklio på Kreta.

Ruten åbner den 26. juni, og der flyves hver fredag aften med et Airbus A320 fly direkte til den græske ferieø frem til den 9. oktober.

Med 168 sæder per flyafgang er der således udsigt til, at der kommer 5.400 flysæder til salg på ruten til Kreta.

Næststørste lufthavn i Grækenland
I dag flyver flere selskaber til Chania på Vestkreta. Således tilbyder Norwegian tre ugentlige afgange fra København til Chania næste sommer, mens Ryanair foreløbigt har langt to ugentlige afgange fra Billund til Chania i fartplanen for 2015.

Aegean Airlines gjorde allerede i maj i år sin entré i Københavns Lufthavn med en rute til Athen med tre ugentlige afgange. Denne rute vender tilbage i trafikprogrammet allerede fra den 30. marts med fire ugentlige afgange.

Iraklio er hovedstaden på Kreta og samtidig navnet på det største af øens fire forvaltningsområder. Lufthavnen hedder Heraklion International Airport “Nikos Kazantzakis“ og er den næststørste lufthavn i Grækenland målt i antal passagerer. I 2013 rejste 5,8 mio. passagerer gennem lufthavnen, hvilket er det dobbelte af Billund Lufthavn.