Aer Lingus A330 på ny vinterlease hos Novair

Kuoni-flyselskabet Novair vil også i denne vinter beskæftige et Airbus A330-200 fly fra irske Aer Lingus.

Først var det et bulgarsk fly. Nu er det et irsk fly, der skal flyve skandinaver til blandt andet Caribien og Thailand for en række skandinaviske charterarrangører samlet i rejsekoncernen Kuoni Nordic.

Således har Kuoni’s svenske flyselskab Novair indlejet et Airbus A330-200 fly fra irske Aer Lingus til at flyve solungrende danskere, nordmænd og svenskere til varmere himmelstrøg i de kolde vintermåneder. Det gælder blandt andet Apollo og Falk Lauritsen Rejsers gæster til blandt andet Cuba og Tobago i Caribien.

Flyet med registreringen EI-DAA ankom i weekenden til Stockholm. Det blev bygget hos Airbus i Toulouse i 2001 og har lige siden i Aer Lingus’ grønne og hvide farver.

Endnu længere væk
Sidste vinter lejede Novair også et Airbus A330-200 fly hos Aer Lingus. I september i år indlejede Novair kortvarigt et andet Airbus A330-200 fly fra det bulgarske flyselskab BH Air – Balkan Holidays Air. Her piskede det frem og tilbage fra Oslo og Stockholm til blandt andet Chania på Kreta. Det fly bruges dog ikke længere. Det er til gengæld travlt beskæftiget med flyvninger mellem Kenya og den britiske militærbase Brize Norton.

Novair råder selv kun over tre Airbus A321-200 mellemdistancefly, som maksimalt kan nå Gran Canaria eller Egypten direkte fra Skandinavien. Derfor indlejer Novair hvert år et langdistancefly, når det bliver for koldt til at feriere ved Middelhavet og de solhungrende skandinaver er nødt til at tage endnu længere væk.

Novair har hele Skandinavien som sit hjemmemarked og selskabets største afrejselufthavne er København, Stockholm Arlanda, Oslo Gardemoen og Gøteborg Landvetter.