Aer Lingus skal flyve A330 fra København

Det irske flyselskab Aer Lingus skal i den kommende vintersæson flyve med et Airbus A330-200 fly for Kuoni i Skandinavien til oversøiske vinterrejsemål.

Rejsearrangøren Apollo er en del af en schweiziske rejsekoncern Kuoni. I Skandinavien er aktiviteterne organiseret under navnet Kuoni Nordic, og udover Apollo indgår blandt andet også søsterselskabet Nova Airlines AB (Novair), der er et charterflyselskab, der primært flyver for koncernens rejsearrangører.

Flykapaciteten er dog begrænset til tre fly at typen Airbus A321-200, der primært benyttes til destinationerne ved Middelhavet. I vinterhalvåret flyver Novair til en række oversøiske rejsemål, men må her indleje fremmed kapacitet, da man ikke selv råder over langdistancefly.

I vinteræsonen 2012/13 var det spanske Air Europa, der fløj for Novair med et widebody-fly af typen Airbus A330-200. Sådan et fly har Novair også brug for i den kommende sæson, og det bliver i stedet det irske ruteflyselskab Aer Lingus, der vil hjælpe det svenskbaserede charterflyselskab.

Således skal Apollos skandinaviske chartergæster til Den Dominikanske Republik, Cuba, Mexico samt Trinidad & Tobago flyve med det irske flyselskab. Flyet ventes at blive indsat på afgange fra Stockholm-Arlanda, Oslo-Gardermoen, Gøteborg-Landvetter samt fra Københavns Lufthavn.

Flerårig kontrakt
Om sommeren benytter Aer Lingus selv flyet på ruterne mellem Irland og Nordamerika, mens flyet tages ud af egen produktion om vinteren på grund af svagere efterspørgsel til USA.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg løber kontrakten mellem Novair og Aer Lingus for de kommende to vintersæsoner med option på forlængelse til en tredje sæson.

Aer Lingus satser i stigende grad på at blive wetlease-operatør, således at der kan flyves for europæiske flyselskaber, der ikke selv ønsker at producere Europa-trafik. Her peger selskabets CEO, Christoph Müller, på muligheder hos Air France-KLM og Lufthansa.

Endelig arbejder Aer Lingus med en plan om at indleje Boeing 757-fly, der skal benyttes på selskabets egne ruter fra Shannon til USA. Her benytter Aer Lingus i dag Airbus A330-fly, men ved at indsætte det mindre og langrækkende fly fra Boeing vil det være muligt at beflyve USA hele året rundt fra Irlands tredjestørste lufthavn.