Brussels Airlines Sukhoi Superjet 100 SSJ100 (Foto: Ronald Vermeulen | Creative Commmons 4,0)

Aflyser flyvninger til København og Billund

CityJet er udfordret som wetlease-operatør. I mange uger har der været aflysninger på SAS-flyvninger, og nu er Brussels Airlines også ramt.

Det er ikke alene SAS, der har operationelle udfordringer med irske CityJet, der er underleverandør på ruteflyvninger. Det har Star Alliance-partneren fra Brussels Airlines også.

Mens problemerne hos SAS handler om mangel på piloter til de 23 Bombardier CRJ900-fly, der opereres på vegne af SAS, så er udfordringerne i operationerne for det belgiske flyselskab af en noget anden karakter. Det handler nemlig om tekniske problemer og muligvis også forsyningssikkerhed af reservedele til de rusisske Sukhoi SSJ100-fly.

CityJet råder over i alt seks Sukhoi-jetfly, og mindste tre af disse fly er fast på en wetleasekontrakt med Brussels Airlines, hvor flyene blandt andet benyttes på ruterne til Skandinavien.

Siden midten af maj har der dog været en del driftsforstyrrelser, hvor omkring 100 flyvninger med Sukhoi SSJ100-flyene er blevet aflyst, og omkring en trejdedel af disse aflysninger har ramt ruterne til København, Billund, Stockholm og Gøteborg.

Afviser mangel på reservedele
En opgørelse foretaget af det belgiske luftfartsmedie Aviation24.be viser en liste med 95 aflysninger, og samtidig hævder mediet, at aflysningerne skyldes en række tekniske fejl på de russiske fly, hvor CityJet angiveligt har haft svært ved at skaffe reservedele.

“Vi har uheldigvis været nødt til at aflyse nogle flyvninger på det seneste på grund af tekniske forhold med flere fly fra CityJet´s flåde,” bekræfter en pressetalskvinde fra Brussels Airlines til CHECK-IN.dk.

Så sent som mandag har Brussels Airlines blandt aflyst en rotation fra Bruxelles til Billund, og det samme var tilfældet torsdag og fredag i sidste uge.

Hos CityJet afviser man, at nogle af aflysningerne skyldes mangel på reservedele, som Brussels Airlines til gengæld har bekræftet over for Aviation24.be.

“Vi kan bekræfte, at vi har haft et antal af både planlagte og uforudsete vedligeholdelsesopgaver på vores SSJ-flåde. Det skete på samme tidspunkt, så vi havde færre fly til rådighed, end tidtabellen krævede. Det førte til en reduktion i ledige fly til at kunne gennemføre fartplanen for Brussels Airlines. Situationen var ikke på grund af mangel på reservedele, men i stedet med baggrund i den kendsgerning, at vi havde flere fly på jorden samtidig af uforudsete årsager,” hedder det i en presseerklæring fra CityJet.

 

Relaterede artikler:

CityJet-aflysninger på SAS-ruter fortsætter

SAS må aflyse CityJet-flyvninger

Billund-rute får russiske fly

CityJet modtager første russiske fly