Air Lituanica genåbner til Billund

Det litauiske flyselskab Air Lituanica opjusterer kraftigt i sommersæsonen, hvilket blandt andet betyder en retur til selskabets rute til Billund.

Efter længere tids søgen lykkedes det sidste år endelig for Billund Lufthavn at tiltrække en ny destination mod øst, idet Air Lituanica som det første litauiske flyselskab siden Air Lithuanias konkurs i 2005 startede ruteflyvninger fra Litauen til den jyske lufthavn.

Nu har det litauiske selskab offentliggjort, at man ønsker at genoptage flyvningerne til Billund i år.

Det betyder, at der ifølge tidtabellen vil være to ugentlige eftermiddagsafgange fra Billund til Vilnius på tirsdage og lørdage fra sommerfartplanens begyndelse den 31. marts samt flyvninger to torsdag i april og fra 23. juni til slutningen af august, hvor også tirsdags-flyvningerne stopper. Der flyves om lørdagen frem til 24. oktober.

Akkurat som sidste år vil der efter planen blive fløjet med et indlejet Embraer E175-fly med plads til 86 passagerer.

Med Skandinavien som Litauens største handelspartner ønsker Air Lituanica, der også flyver til Stokholm, at flere danskere også vil fremover begynde at se Litauen som et feriemål.

”Denne sommer vil vi arbejde aktivt på at øge antallet af turister, der kommer til Litauen. Derfor bringer vi sæsonruterne tilbage til Prag og Billund, siger Simonas Barktus, der er kommerciel direktør i Air Lituanica.

Forventer stor fremgang
Air Lituanica blev stiftet i maj 2013 og målet var dengang, at selskabet skulle råde bod på de manglende direkte ruter fra Vilnius Airport til storbyerne i Europa. Sidenhen har selskabet åbnet ruter til storbyer som Amsterdam, München, Paris, Berlin og Bruxelles, og med et passagertal på 100.000 i sit første leveår, må litauerne siges at have kommet fint fra land.

Hos Air Lituanica stiller man sig dog ikke tilfreds med dette, og genåbningen af ruten til Billund er et led i en større satsning, der skal øge det unge flyselskabs transport med 50 procent til 150.000 i år.

Det betyder, at antallet af litauernes afgange øges med op til 59 afgange om ugen, hvilket blandt andet betyder nye direkte flyvninger til Hamborg tre gange om ugen fra 30. april, samt en ændring i ruterne til Amsterdam og München fra henholdsvis fem og fire til begge at have syv ugentlige afgange.

”Vi vil fortsætte med at opfylde vores løfte om at sikre en behagelig og hyppig adgang til de store europæiske byer, og vi er glade for at annoncere, at vi på så mange som seks ruter vil operere mindst seks gange om ugen, forklarer Simonas Barktus.

Air Lituanica flyver ikke til Københavns Lufthavn.