All Inclusive hitter

Når danskerne rejser til udlandet vil flere og flere slappe helt af. Selv tanken om at skulle række i baglommen efter pungen og fiske betalingskort eller lokal valuta frem kan virke overvældende. Derfor vælger et stigende antal feriegæster at booke en All Inclusive ferie.

Feriesæsonen er startet og danskerne valfarter sydpå til sol, varme og ikke mindst ferier, hvor alt er er inkluderet i prisen.

Når danskerne rejser til udlandet vil flere og flere nemlig slappe helt af. Selv tanken om at skulle række i baglommen efter pungen og fiske betalingskort eller lokal valuta frem kan virke overvældende. Derfor vælger et stigende antal feriegæster at booke en ferie ud fra All Inclusive konceptet og ikke bare nøjes med halv- eller helpension.

For fem år siden betalte kun tre procent af alle chartergæster deres mad og drikkevarer sammen med selve ferierejsen, men denne sommer er tallet vokset til over 15 procent. Af de ca. 380.000 danskere, der rejser på charter i skoleferien, har over 60.000 valgt den komplette pakkeløsning, oplyser Spies Rejser.

Ofte er konceptet kombineret med hoteller af meget høj standard – ikke sjældent femstjernede. Og ifølgeSpies Rejser er det især Egypten og Tyrkiet, der har ”førertrøjen” på, når det gælder antallet af hoteller med All Inclusive.

Hos Spies Rejser er ikke færre end 65 procent af alle rejser tildestinationen Hurghada iEgypten således solgt som All Inclusive. Også Antalya i Tyrkiet og Kos i Grækenland er populære All Inclusive feriemål. Her er godt hver femte solgte rejse med alt inklusiv i prisen.

Ved ferierejser tilMallorca og Gran Canaria vælger kun 5 procent af gæsterne den fulde pakkeløsning.

For at gøre All Inclusive oplevelsen endnu bedre kan man ifølge Spies Rejser være rundhåndet meddrikkepenge, da detfremmer ”ekspeditionen” og det kan også betale sig at opgradere hotellet til fire eller fem stjerner. Det koster naturligvis lidt ekstra, menkvaliteten på mad og drikke følger med op.

Til gengæld bør feriegæsterne huske, at der er er et liv uden for All Inclusive-hotellerne, og unde sigselv at spise ”uden for” hotellet. Dermed erman også med tilat bevare det lokale miljø, som er en væsentlig del af rejseoplevelsen.

Da der er rift om pladserne er det en god ide at bestille bord på a la carte-restauranterne allerede ved ankomstenog man bør drikke masser afvand sammen med alle de andre fristende drikkevarer.

Endelig skal man være opmærksom på, at All Inclusive ikke altid er All Inclusive og man skal sætte sig godt ind i, hvilken ”pakke” man køber.

“Der findes ikke nogen international standard for, hvad All Inclusive indeholder. Hvis man ikke vil blive skuffet over omfang og kvalitet, er det klogt at give nogle hundrede kroner ekstra pr. person og vælge fire-fem stjernede hoteller,“ siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.

Generelt betyder All Inclusive, at al mad og alle drikkevarer – ofte lokalt producerede – er inkluderet.Mange af de bedre hoteller har både buffetservering og a la carte-restauranter med forskellige temaer. Skal det være helt ekstravagant kan man vælge hoteller med Ultra All Inclusive, hvor der er yderligere services så som gratis solstole på hotellets egen strand, adgang til spa eller en gratis klipning og servering alle døgnets timer.